Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς το πρώην μοντέλο προσπαθούσε να συνεργαστεί με το Καρτέλ της Γουϊάνας και στο τέλος 'άνοιξε' απευθείας οδό

Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς το πρώην μοντέλο προσπαθούσε να συνεργαστεί με το Καρτέλ της Γουϊάνας και στο τέλος 'άνοιξε' απευθείας οδό

Στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών του Καρτέλ της κοκαΐνης σε Γουιάνα και Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στον Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εν όψει της επικείμενης μεγάλης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου, αξίας τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων ευρώ! (Pics)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε και εισήγαγε από την Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Για να καταστεί αυτό εφικτό χρειάστηκε η συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με την αμερικάνικη DEA, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού και το ΣΔΟΕ.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν χθες, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, της Δίωξης Ναρκωτικών στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ο 38χρονος Έλληνας Δ.Χ., που είναι πασίγνωστο πρώην μοντέλο, νυν αρχηγός της ομάδας μπέιζμπολ του μεγαλύτερου Αθηναϊκού συλλόγου και παίχτης της Εθνικής Ομάδας, ένας 48χρονος από την Γουιάνα και ένας 38χρονος Ολλανδός, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς το πρώην μοντέλο προσπαθούσε να συνεργαστεί με το Καρτέλ της Γουϊάνας και στο τέλος 'άνοιξε' απευθείας οδό

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις παραπάνω Υπηρεσίες, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, σε ευρωπαϊκές χώρες, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο 48χρονος από την Γουιάνα, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία με ορμητήριο την Γουιάνα και ο 38χρονος πρώην μοντέλο και μπειζμπολίστας στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με την Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στις ακριβές «πιάτσες» της χώρας μας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμένα Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς το πρώην μοντέλο προσπαθούσε να συνεργαστεί με το Καρτέλ της Γουϊάνας και στο τέλος 'άνοιξε' απευθείας οδό

Στις 29 Αυγούστου, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, δύο ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά - άξονες οχημάτων, που είχαν ειδικώς μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για το σκοπό αυτό. Χθες, καθορίσθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.

Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις παραπάνω αποθήκες το πρώην μοντέλο και ο 38χρονος Ολλανδός, οι οποίοι συνελήφθησαν , σ το πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης. Μετά από έρευνα, εντός τεσσάρων διαφορικών αξόνων οχημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε 13 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.

Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος από την Γουιάνα, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα, και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.365 ευρώ, των 3.100 δολαρίων ΗΠΑ και 1.000 δολαρίων Γουιάνα. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ! Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, το διεθνικό της χαρακτήρα και την μεθοδολογία δράσης της (χρησιμοποίηση του συστήματος διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και διακίνησης προϊόντων, χρήση διαύλων παραπλανήσεως των Αρχών, χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων και μέσων μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς επίσης και ειδικώς επιλεγμένων υλικών συγκαλύψεως (μέσω ΣΚΡΑΠ), προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική τους δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς το πρώην μοντέλο προσπαθούσε να συνεργαστεί με το Καρτέλ της Γουϊάνας και στο τέλος 'άνοιξε' απευθείας οδό
SHARE:

24Media Network