Μακελάρης Νέας Ζηλανδίας: Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν τα ίχνη του στις τραπεζικές συναλλαγές

Έμποροι από το Πακιστάν καίνε τη φωτογραφία του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ
Έμποροι από το Πακιστάν καίνε τη φωτογραφία του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ AP

Για τουλάχιστον μία διετία ο Μπρέντον Τάραντ έκανε πολλά ταξίδια σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και στην Τουρκία. Από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει να είχε επαφές με κάποιον στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα και των ελληνικών Αρχών για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος όπως προέκυψε, είχε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια προς τα Βαλκάνια.

Από την έως τώρα λοιπόν έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προέκυψε πως το συγκεκριμένο άτομο το 2016 και το 2018 πραγματοποίησε πολλά ταξίδια σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και στην Τουρκία.

Ο 29χρονος Μπρέντον Τάραντ διαπιστώθηκε το 2016 είχε διέλθει δύο φορές από την χώρα μας με πτήσεις “transit” στις 29 Νοεμβρίου 2016 και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 από Κάιρο για Βουκουρέστι και από Βουκουρέστι για Κάιρο, αντίστοιχα. Επιπλέον, το ίδιο έτος και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2016, εισήλθε με πτήση στη χώρα μας από την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Σαντορίνη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών δεν έχει προκύψει να είχε επαφές με κάποιον αλλά ακόμα τελεί υπό έρευνα αυτό το σημείο για να είναι πράγματι σίγουρες οι Αρχές ότι δεν έγιναν επαφές στη χώρα μας.

Ταξίδευε μόνος και στην Αντιτρομοκρατική έχουν ζητήσει από τις Αρχές της Νέας Ζηλανδίας άρση του τραπεζικού του απορρήτου, για να μπορέσουν να διαπιστώσουν μέσω της διεθνούς συνεργασίας και οι ελληνικές Αρχές τις τραπεζικές του κινήσεις εντός της Ελλάδας, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν άλλες μετακινήσεις του και ταξίδια του εντός της ενδοχώρας που δεν μπορούν να διαπιστωθούν με άλλο τρόπο, εφόσον έγινε οδικώς.

Επίσης προσπαθούν να ανακαλύψουν αν είχε τηλεφωνικές ή άλλου τύπου επαφές με Έλληνες υπηκόους εντός της χώρας, κάτι που από την έως τώρα έρευνα που παραμένει σε εξέλιξη, δεν έχει διαπιστωθεί.

Γενικά από την έως τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής αλλά και των αντίστοιχων υπηρεσιών των γειτονικών μας χωρών προκύπτει το συμπέρασμα ότι Μπρέντον Τάραντ είχε εμφανίσει έντονο ενδιαφέρον στα ταξίδια του για τα Βαλκάνια και την Τουρκία, αλλά περιοχές της ελληνικής ενδοχώρας που τυχόν έχει επισκεφτεί, πλην των νησιών του Ηρακλείου και της Σαντορίνης, δεν έχουν προκύψει από τις ελληνικές Αρχές σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Νέα Ζηλανδία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα Ζηλανδία: Μόνο έξι σοροί έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους

Νέα Ζηλανδία: Οι μαρτυρίες των Κρητικών που έζησαν από κοντά το μακελειό

Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης σκοπεύει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη

Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης είχε αγοράσει όπλα μέσω διαδικτύου

SHARE:

24Media Network