Μέλη σπείρας ναρκωτικών εμβόλισαν όχημα της Δίωξης που τους κατεδίωξε

Μέλη σπείρας ναρκωτικών εμβόλισαν όχημα της Δίωξης που τους κατεδίωξε

Το κύκλωμα είχε αναπτυχθεί και δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, όπου διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (μεταφορά, αποθήκευση, εμπορία-διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Κατόπιν όλων αυτών, το απόγευμα του Σαββάτου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 5 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρείς Έλληνες ηλικίας 26, 29 και 70 ετών και δύο Αλβανοί, ηλικίας 36 και 42 ετών.

Μέλη σπείρας ναρκωτικών εμβόλισαν όχημα της Δίωξης που τους κατεδίωξε


Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 29χρονος εντοπίσθηκαν στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και στην προσπάθεια των αστυνομικών της Δίωξης να τους ελέγξουν και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσαν σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Τελικά ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κιλά και 50 γραμμάρια κάνναβης.

Ταυτόχρονα συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλίμου ο 36χρονος και ο 42χρονος, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προμηθεύσει τους προαναφερόμενους με την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους.

Ακολούθησε έρευνα σε εξοχική κατοικία στην Γαλάζια Ακτή Αττικής, η οποία χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος (καβάτζα) της οργάνωσης, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 κιλά και 110 γραμμάρια. Εκεί συνελήφθη και ο 70χρονος υπεύθυνος για την φύλαξη της αποθήκης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αντίστασης, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 68.197,3 γραμμαρίων, 2.040 ευρώ, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μία ζυγαριά ακριβείας και 17 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network