Ναρκωτικά στις φυλακές: Κρατούμενος στην Πάτρα ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος

Ναρκωτικά στις φυλακές: Κρατούμενος στην Πάτρα ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος
Φυλακές Eurokinissi

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν σωφρονιστικός υπάλληλος και δημοτικός αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών.

Μεγάλες είναι οι προεκτάσεις της νέας υπόθεσης διαφθοράς που έφεραν στο φως οι άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συλλαμβάνοντας έναν 37χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και έναν 41χρονο δημοτικό αστυνομικό του Δήμου Αθηναίων.

Κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση κατ’ εξακολούθηση), διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για τη διακρίβωση καταγγελιών σχετικά με εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση του κυκλώματος που φαίνεται να έχει αρκετές και βαθιές προεκτάσεις, δρούσε με εμπλοκή του σωφρονιστικού υπαλλήλου για τουλάχιστον 1,5-2 χρόνια, ενώ τα «νήματα» φαίνεται να κινούσε ένας Πακιστανός κρατούμενος στις Φυλακές Πατρών, όπου κανόνιζε με ομοεθνείς του συνεργούς που βρίσκονται εκτός φυλακών, την προμήθεια του σωφρονιστικού με ναρκωτικά για την περαιτέρω διακίνησή τους εντός των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η έρευνα συνεχίζεται για να σπάσει πλήρως το συγκεκριμένο απόστημα αφού φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η «δουλειές» του συγκεκριμένου κρατούμενου δεν περιορίζονταν μόνο στον Κορυδαλλό αλλά και σε άλλες φυλακές της χώρας και η διακίνηση των ποσοτήτων από φυλακή σε φυλακή κανονιζόταν με μεταγωγές κρατουμένων.

Σε μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ο κρατούμενος των Φυλακών Πάτρας, με έναν ομοεθνή του κρατούμενο και συνεργό του στις Φυλακές Κορυδαλλού, κανόνιζαν παραγγελίες για αγοραπωλησίες ναρκωτικών και έκαναν αναφορές σε χρηματικά ποσά, όπως επίσης χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις που μάλλον αφορούν τον τρόπο συσκευασίας των ναρκωτικών για την περαιτέρω προμήθειά τους όπως «καμπάκι» ή «καπάκι» ή «ταμπάκι» και «σκόνη».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, σε αποθήκη, σε αυτοκίνητο και στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου και του δημοτικού αστυνομικού που συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 224 φαρμακευτικά δισκία, 14,38 γραμ. ουσίας, προφανώς ηρωίνης, 42,6 γραμ. πιθανόν ινδικής κάνναβης, 3 γραμ. ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και συσκευασία με 2 σπόρους, προφανώς κάνναβης.

Επίσης, κατασχέθηκαν ασύρματος φορητός πομποδέκτης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο, 2 πτυσσόμενες ράβδοι και ξύλινη συσκευασία με υπολείμματα – τρίμματα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ινδικής κάνναβης και μεταλλικό σπαστήρι – τριφτήρι, πιθανότατα για επεξεργασία ναρκωτικής ουσίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Παράλληλα, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον συλληφθέντα σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα