Νέα Σμύρνη: Επιβεβαιώνεται η μαστροπεία – Πώς εξέδιδαν τη 14χρονη

Νέα Σμύρνη: Επιβεβαιώνεται η μαστροπεία – Πώς εξέδιδαν τη 14χρονη
Νεαρό κορίτσι κατά της κακοποίησης (φωτογραφία αρχείου) iStock

Εξετάζεται προσεκτικά η κατάθεση της 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη, καθώς φέρεται να μην παραδέχτηκε τίποτα αναφορικά με την κακοποίησή της ενώ συνομιλίες που εντοπίστηκαν στο κινητό της φαίνεται πως αποδεικνύουν ότι πρόκειται για υπόθεση μαστροπείας.

Στην παιδοψυχολόγο της δομής “Σπίτι του Παιδιού” στο Π. Φάληρο, που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έδωσε κατάθεση η 14χρονη, την Τρίτη (21/3), μόλις επέστρεψε από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη και για τα αποτελέσματά της αναμένεται να ενημερωθεί εγγράφως η Ανακρίτρια.

Η 14χρονη δεν παραδέχτηκε τίποτα απ’ όσα καταγγέλονται σχετικά με την κακοποίησή της ενώ φέρεται να δήλωσε ότι πήγε με την θέλησή της. Δεν θέλησε να πει από πότε συμβαίνει αυτό και με πόσους ή ποιους άντρες έχει συνευρεθεί, παρά μόνο ότι ο Ταχίρ όντως προσπάθησε να την εξωθήσει στην πορνεία, χωρίς όμως εκείνη να δεχτεί.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως μόνο την περασμένη Κυριακή 19 Μαρτίου συνευρέθηκε με ένα άτομο που της συστήθηκε ως Ρουσλάν, αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς όμως αμοιβή, όπως είπε και με την θέλησή της, ενώ δεν έδωσε την συγκατάθεσή της για την βιντεοσκόπησή της από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο όπου διανυκτέρευσαν.

Οι Αρχές γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο κορίτσι δραπέτευε από την δομή της Νέας Σμύρνης, από την ηλικία των 11 ετών, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν είχε από τότε μπλέξει με τέτοιου είδους κυκλώματα. Συνεχώς έφευγε και μετά από λίγο επέστρεφε χωρίς επιπτώσεις για την δομή και χωρίς έλεγχο από την Πολιτεία, παρότι αυτό ήταν καθημερινότητα και παρότι για την περίπτωσή της είχαν ενεργοποιηθεί και AMBER ALERT.

Στην ίδια δομή φιλοξενείται και η 16χρονη αδελφή της η οποία επίσης το σκάει συχνά και φέρεται να συναντά έναν νεαρό στον Μαραθώνα, χωρίς επίσης επιπτώσεις για την εν λόγω δομή.

Η 14χρονη επίσης ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι δεν θυμάται μέσω ποιας εφαρμογής την προσέγγισε αρχικά ο Ταχίρ, ο 29χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Αίγυπτο που φέρεται ως ο “εγκέφαλος”.

Οι συνομιλίες αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μαστροπεία

Τα μόνα στοιχεία που έχουν λοιπόν οι Αρχές μέσω των οποίων θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν όλη την σειρά των γεγονότων είναι οι καταθέσεις της κοινωνικής λειτουργού η οποία μετέφερε όσα της είπε η φίλη της 14χρονης για επ’ αμοιβή ερωτικές συνευρέσεις και το κινητό της τηλέφωνο που της το κράτησε η 16χρονη αδελφή της.

Αυτό έχει παραδοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και για το περιεχόμενό του θα λάβει αναλυτική έκθεση η Ανακρίτρια.

Φαίνεται πως ήδη έχουν εντοπιστεί συνομιλίες που φανερώνουν ότι αποδεικνύεται η μαστροπεία και από την ανάλυσή του θα προκύψει και το χρονικό εύρος αυτής της δραστηριότητας.

Οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα μάλιστα πως στο ραντεβού που είχαν δώσει στο ΜΕΤΡΟ της Αγίας Μαρίνας θα την οδηγούσαν οι κατηγορούμενοι στο σπίτι του ενός στην Ελευσίνα, όπου ενδεχομένως είχε δοθεί νέο ερωτικό ραντεβού.

Οι κατηγορούμενοι δεν συνεργάζονται με τις Αρχές και δηλώνουν πως πρόκειται για ερωτικές συνευρέσεις με την θέληση της 14χρονης και όχι για μαστροπεία.

Το κατηγορητήριο

Η δικογραφία σε βάρος τους έχει σχηματιστεί για μαστροπεία, προαγωγή-εξώθηση στην πορνεία ανήλικου νεότερου των 15 ετών, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο νεότερο των 15 ετών, με την παθούσα να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, της πορνογραφίας ανηλίκων, που η παραγωγή-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με την χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, κατά συναυτουργία και παράβαση του άρθρου 94 του ΚΟΚ για οδήγηση χωρίς την απαιτούμενη άδεια, με κατηγορούμενους, τον 29χρονο Ταχίρ, έναν 25χρονο Έλληνα που ήταν μαζί του και στο ραντεβού της Αγίας Μαρίνας και σε αυτόν συμπεριλήφθηκε και η παράβαση του ΚΟΚ καθώς ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 24χρονος επίσης Έλληνας που ήταν στο ραντεβού της προηγούμενης ημέρας στο Μεταξουργείο και ο νεαρός ονόματι Ρουσλάν αγνώστων λοιπών στοιχείων που αναζητείται.

Ο ίδιος σηκώνει το “πακιστανικό” του τηλέφωνο σε δημοσιογράφους και δίνει συνεντεύξεις ισχυριζόμενος πως απλά πλήρωσε το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μεταξουργείο και η ερωτική συνεύρεση ήταν με την θέληση της 14χρονης και όχι έναντι αμοιβής, ενώ στην Αστυνομία, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνείται να σηκώσει το τηλέφωνο.

Το χρονικό της φρίκης

Η 14χρονη τρόφιμος δομής φιλοξενίας ανηλίκων, η οποία το έσκαγε συχνά από τη δομή και την επόμενη ημέρα επέστρεφε, μίλησε στη 16χρονη αδελφή της όταν την ρώτησε τι συμβαίνει, την Κυριακή 19 Μαρτίου. Όταν της είπε ότι πηγαίνει να βρεθεί με κάποιους νεαρούς, της κράτησε το κινητό της τηλέφωνο για να τους παγιδεύσει και μέσω της κοινωνικής λειτουργού ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αθηνών.

Στις 19 Μαρτίου το ραντεβού δόθηκε με τους τέσσερις νεαρούς σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο και ένας από αυτούς την βιντεοσκόπησε. Τις κλήσεις τις πραγματοποιούσε ο 29χρονος με το όνομα “Ταχίρ” που είναι Έλληνας υπήκοος όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Την επόμενη ημέρα στις 20 Μαρτίου, έδωσαν ξανά ραντεβού αυτή την φορά στο ΜΕΤΡΟ Αγία Μαρίνα, ο Ταχίρ και ο 25χρονος. Για να μάθει το σημείο του ραντεβού η 16χρονη αδελφή της προσποιήθηκε πως ήταν η 14χρονη στο τηλέφωνο και το σήκωσε εκείνη όταν πήρε ο Ταχίρ.

Στο ραντεβού πήγαν και οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην σύλληψή τους, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο τρίτος της παρέας και συνελήφθη. Στο σημείο όμως δεν εμφανίστηκε η 14χρονη.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη και του τέταρτου νεαρού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

“Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 20-3-2023 στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρεις ημεδαποί, 29, 25 και 24 ετών, κατά περίπτωση για μαστροπεία και αρπαγή ανηλίκων και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αναζητείται και έτερος συγκατηγορούμενος των ανωτέρω.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με γενετήσια εκμετάλλευση ανήλικης που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Νέα Σμύρνη, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω από αστυνομικούς στην περιοχή του Χαϊδαρίου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης, όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για τις ανωτέρω πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα