Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορούμενος για τις εκρήξεις κατά Σμπώκου

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορούμενος για τις εκρήξεις κατά Σμπώκου
Άκης Τσοχατζόπουλος Eurokinissi

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καταγράφονται οι σχέσεις που φέρονται ότι είχαν Άκης Τσοχατζόπουλος με τον Π. Βλαστό και το Γ. Σκαφτούρο, ενώ σε συζήτηση αναφέρεται και το όνομα του Μ. Ψωμιάδη

Κατηγορούμενος για τις τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμους που τοποθετήθηκαν σε βάρος των Ιω. Σμπώκου και Άννας Σμπώκου τον Απρίλιο και Μάιο του 2014, είναι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο πρώην υπουργός είναι μεταξύ των 37 εμπλεκόμενων στο κύκλωμα μπράβων και εκβιαστών, 16 εκ των οποίων οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αναφέρεται για την εμπλοκή του:

Μία ημέρα πριν την έκρηξη – σύμφωνα με κατάθεση της αδελφής Σμπώκου, Άννας – άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε και μιλώντας καλά ελληνικά της ανέφερε: “Η κυρία Άννα; Προσέξτε καλά γιατί θα πάθετε μεγάλο κακό και εσείς και ο αδελφός σας”.

Μετά από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε – κατά το διαβιβαστικό – ότι το επίμαχο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από καρτοτηλέφωνο, το οποίο επίσης είχε καλέσει σειρά τηλεφώνων μεταξύ άλλων της οικογένειας Σμπώκου και γνωστών του.

Ενδιαφέρον προκαλεί κατάθεση κρατουμένου, σύμφωνα με την οποία: “όταν η φυλακή ήταν “ανοιχτή”, δηλαδή κατά τον προαυλισμό των κρατουμένων, ο βλαστός ανέβαινε συνεχώς στο δωματιάκι του φύλακα και από εκεί επικοινωνούσε με οποιονδήποτε κρατούμενο του ισόγειου χώρου της πτέρυγας. Ο Βλαστός κάποιες φορές είχε συναντηθεί και μιλήσει με το Σμπώκο”, ενώ ο ίδιος κρατούμενος ανέφερε ότι κάποιοι ζήταγαν εκβιαστικά χρήματα από το Ιω. Σμπώκο, χωρίς να τους κατονομάζει.

Απολογούμενη στις αρχές η “Λίτσα” αναφέρονται τα εξής:  “ο Π. Βλαστός της είχε πει ότι ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στην οικία του Ιω. Σμπώκου στις 16/4/2014 είχε τοποθετηθεί μετά από εντολή του Γ. Σκαφτούρου, αλλά επειδή δεν διέμενε κανείς σε αυτή ο Σμπώκος δεν φοβήθηκε. Για το λόγο αυτό ο Βλαστός έλεγε ότι έπρεπε να τοποθετήσει άλλο εκρηκτικό μηχανισμό στην αδελφή του Σμπώκου, για να φοβηθεί αυτός και να δώσει τελικά χρήματα στο Σκαφτούρο. Συγκεκριμένα ο Βλαστός της είχε πει: «θα πάρει από το Σμπώκο ο Γιαννάκης 2 – 3 εκατομμύρια ευρώ».”.

Η “Λίτσα” μάλιστα, είπε στις αρχές ότι τις πληροφορίες ότι ο Σμπώκος είχε πολλά χρήματα και θα μπορούσε να δώσει ένα τέτοιο ποσό της έδωσε στο Σκαφτούρο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το Σμπώκο τον είχε πολύ άχτι.  Πιο συγκεκριμένα, κατά το έγγραφο, ο Σμπώκος σε άγνωστο χρόνο είχε παραλάβει μια βαλίτσα με δέκα εκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζονταν για τον Τσοχατζόπουλο αλλά δεν την έδωσε ποτέ.

Για το λόγο αυτό ο Τσοχατζόπουλος -όπως λέει- πληροφόρησε το Σκαφτούρο για τα χρήματα που είχε ο Σμπώκος και πιθανόν για τις διευθύνσεις κατοικίας των αδελφών του. Κατόπιν αυτών, η “Λίτσα” εκτίμησε στην κατάθεσή της πως από τα χρήματα που απαιτούσε ο Σκαφτούρος εκβιαστιικά από το Σμπώκο προφανώς θα έπαιρνε κάποια μερίδιο και ο Τσοχατζόπουλος. Κάποια άλλη στιγμή ο Βλαστός εμφανίζεται να της είχε πει ότι οι πληροφορίες για τον Ιω. Σμπώκο είχε μάθει από το Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος επίσης κρατούνταν στη ΣΤ΄ Πτέρυγα, χωρίς όμως να της αναφέρει κάτι άλλο.

Ο Π. Βλαστός φέρεται να έχει επίσης, αναφέρει στη “Λίτσα” ότι ο Σμπώκος από τις μίζες των εξοπλιστικών είχε αποκομίσει 500 – 700 εκατ. ευρώ σε χρυσό και τα είχε σε τράπεζες στην Ελβετία. Το ποσό, που φέρεται ότι ζήταγε εκβιαστικά ο Σκαφτούρος, ήταν “ψίχουλα” αναλογικά με αυτά που είχε ο Σμπώκος, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα