Ο 'Ιβάν', ο 'Μάρτιν' και τα 400 κιλά κοκαΐνης

Ο 'Ιβάν', ο 'Μάρτιν'  και τα 400 κιλά κοκαΐνης

Τα… «Χριστούγεννα» στα ακριβά σαλόνια της Αθήνας και κυρίως στην υπόλοιπη Ευρώπη ήθελαν να φέρουν οι Σέρβοι με τις τεράστιες ποσότητες καθαρής κοκαΐνης που έφεραν από την Κολομβία

Ιδιόχειρες σημειώσεις των Σέρβων που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, και τις οποίες ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης σε πολυτελές διαμέρισμα, αποκαλύπτουν πως οι ναρκέμποροι είχαν παραλάβει αρχικά μία ποσότητα «μαμούθ» βάρους περίπου 400 κιλών καθαρής κολομβιανής κοκαΐνης που με τη νοθεία εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα υπερέβαινε τον μισό τόνο στην αγορά και τα τελικά ποσά θα ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά, πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα, όπου διέμενε ένας 33χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 35χρονος Σέρβος, συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται.

ADVERTISING

Ο δεύτερος που αναζητείται και ακούει στο ψευδώνυμο «Ιβάν» φέρεται να μίσθωσε το διαμέρισμα στην Βάρκιζα για λογαριασμό του συλληφθέντα «Μαρτίν», ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα γι αυτό τον σκοπό πριν περίπου τρεις εβδομάδες.

Το κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Την ποσότητα των 400 κιλών εικάζουν ότι την παρέλαβαν με κοντέινερ, κρυμμένη σε κάποιο νομιμοφανές προϊόν που φορτώθηκε σε καράβι από την Λατινική Αμερική και πιθανόν το κύκλωμα που έχει διεθνικό χαρακτήρα χρησιμοποίησε την χώρα μας ως χώρα «transit» για να καταλήξουν περίπου 250 κιλά κοκαΐνης σε χώρες της Ευρώπης και ίσως ένα μικρό μέρος της, στην εγχώρια ζήτηση.

Αυτή την ποσότητα πρόλαβαν να την «σπρώξουν» μέσα σε 20 ημέρες άρα εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι αυτοί έκαναν κυρίως «χονδρεμπόριο» για να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τόσο μεγάλες ποσότητες μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και η Δίωξη τους έπιασε με τα 136 κιλά που είχαν μείνει, πριν προλάβουν να τα προωθήσουν στην ευρωπαϊκή και εγχώρια ζήτηση.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι όποιοι, μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν τον αποθηκευτικό χώρο των ναρκωτικών, στην πολυτελή πολυκατοικία της Βάρκιζας.

Παράλληλα, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση των τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατόπιν αυτών, το απόγευμα του Σαββάτου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 33χρονος Σερβοκροάτης.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης - φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους 136 κιλών και 75 γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των 12.830 ευρώ και 3 δολαρίων Η.Π.Α.,
  • ΙΧ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
  • τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • δύο θερμοσυγκολητές και
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι Σέρβοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό τα 15.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων, καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι μία τέτοια ποσότητα σίγουρα έχει πολλούς εμπλεκόμενους, αφού θα κάλυπτε τις ακριβές απαιτήσεις πολλών ενδιαφερομένων εντός και εκτός χώρας και πολλά «πλοκάμια» της οργάνωσης σίγουρα βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η διαδρομή της κοκαΐνης: Από Λατινική Αμερική στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας

SHARE:

24Media Network