Φριχτό φονικό στη Σαντορίνη: Οι εξηγήσεις του δράστη

Φριχτό φονικό στη Σαντορίνη: Οι εξηγήσεις του δράστη
Αστυνομία στη Σαντορίνη. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρώτος του επιτέθηκε ο ξενοδόχος και όταν τον έσπρωξε, έπεσε και χτύπησε σε ένα πλατύσκαλο - "Θόλωσε" και του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Μετανιωμένος για την πράξη του εμφανίστηκε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ο 20χρονος Αλβανός που ευθύνεται για την ανθρωποκτονία και την απανθράκωση της σορού του 69χρονου ξενοδόχου στην Οία της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης, έκλαιγε διαρκώς αλλά περιέγραψε τόσο όσα είχαν προηγηθεί όσο και αυτά που διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε εργαστεί από το προηγούμενο καλοκαίρι για τον ξενοδόχο και για κάποιες οικοδομικές εργασίες που είχε κάνει του χρωστούσε από τότε ένα υπόλοιπο ποσού της τάξεως των 200 ευρώ που παρά τις συνεχείς επισκέψεις του και οχλήσεις του στο θύμα, ουδέποτε του τα είχε δώσει.

Ο ίδιος περιέγραψε στους αστυνομικούς πως προσπαθούσε με τα μεροκάματα που έκανε ουσιαστικά να ζήσει την μητέρα του και τις αδερφές του που τους έστελνε στην Αλβανία όσα κατάφερνε να μαζέψει. Σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν είχε απασχολήσει ποτέ για κάτι άλλο τις Αρχές παρά μόνο για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Την ημέρα εκείνη όπως ανέφερε δεν είχε καθόλου χρήματα έστω για να περάσει και ζήτησε μάλιστα λίγα δανεικά από συνάδελφό του σε διπλανή οικοδομή με αυτή του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν αυτή την περίοδο.

Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης μετέβηκε ξανά στο ξενοδοχείο του θύματος με σκοπό να ζητήσει εκ νέου τα χρήματά του, ωστόσο σύντομα εκεί η μία κουβέντα έφερε την άλλη και σύμφωνα πάντα, με όσα ο ίδιος κατέθεσε, ο ξενοδόχος πρώτος του επιτέθηκε με ένα μπουκάλι ποτού με το οποίο πήγε να τον χτυπήσει στο κεφάλι, το απέφυγε, όμως τον πέτυχε στο χείλος, κάτι που συμπίπτει και με ένα σημάδι που έχει ο συλληφθείς.

Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος είπε, απώθησε τον ξενοδόχο, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει πίσω και να χτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού του, σε ένα πλατύσκαλο, στην έξοδο του ξενοδοχείου και να μείνει αναίσθητος.

Εκεί φαίνεται πως τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή αφού τότε ήρθε και άλλο χτύπημα με τον λοστό που βρήκε εκεί ο δράστης, ο οποίος παρά τις έρευνες που ακολούθησαν από τις Αρχές, στον γκρεμό της Καλντέρας, δεν βρέθηκε. Στη συνέχεια και λειτουργώντας σε σύγχυση σύμφωνα με όσα κατέγραψαν και γειτονικές κάμερες, μπαινόβγαινε στον χώρο έως τα ξημερώματα, όπου αποπειράθηκε να καθαρίσει τον χώρο, περιέλουσε την σορό με βότκα και έβαλε φωτιά στη σορό του θύματος την οποία πρώτα έσυρε πίσω από την ρεσεψιόν.

Ο ίδιος πέταξε την ματωμένη σφουγγαρίστρα, τα ματωμένα παπούτσια του και κάποια άλλα αντικείμενα στον γκρεμό της Καλντέρας, τα οποία βρέθηκαν και ανακτήθηκαν ύστερα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής και συνέχισε την ημέρα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή πολύ αργότερα από τους περιοίκους που κάλεσαν την Πυροσβεστική ενώ όλες αυτές τις ώρες η σορός του θύματος απανθρακωνόταν σε μία σιγανή αλλά διαρκή φωτιά και αυτό είναι που δυσκόλεψε ιδιαίτερα και τους ιατροδικαστές να καταλήξουν σε συμπεράσματα κατά την νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά έχουν ζητηθεί και ιστολογικές εξετάσεις με την ελπίδα τουλάχιστον από αυτές της εξετάσεις να υπάρξουν απαντήσεις που να συμπίπτουν ή όχι με όσα έχει περιγράψει στην ομολογία του ο δράστης.

Σημειώνεται ότι δεν προκύπτει από την έως τώρα έρευνα να υπήρχε κίνητρο ληστείας, αφού πολύ απλά ούτε το ρολόι αξίας του θύματος αφαίρεσε ο δράστης ούτε το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που βρέθηκε άθικτο από τους αστυνομικούς παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και μάλιστα με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αποτελούμενο από πλήθος μετρητών σε ευρώ και δολάρια, ακόμα και χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές στην προσπάθεια εντοπισμού του δράστη και εξιχνίασης της υπόθεσης αναζήτησαν και στοιχεία από την λογιστική κατάσταση της επιχείρησης και συγκεκριμένα από τους εργαζόμενους που είχαν δηλωθεί από την επιχείρηση και προς έκπληξή τους ανακάλυψαν πως με εξαίρεση ένα-δύο άτομα όλοι όσοι είχαν περάσει από τον ξενοδοχείο ήταν στην πραγματικότητα αδήλωτοι.

Από καταθέσεις προκύπτει πως ανάλογα εργασιακά προβλήματα και κακή συμπεριφορά είχαν αντιμετωπίσει και άλλοι εργαζόμενοι κατά καιρούς και μπορεί αυτό βεβαίως να μην δικαιολογεί όσα ακολούθησαν, αλλά δημιουργεί την αίσθηση και στις Αρχές ότι υπάρχει βάση ως προς τους ισχυρισμούς του δράστη για το κίνητρο που τον ώθησε να πάει και πάλι στο ξενοδοχείο και να πάρουν τα γεγονότα αυτή την τροπή. Επίσης, από την έως τώρα έρευνα, δεν έχουν προκύψει τυχόν στοιχεία προπαρασκευής για όσα εκτυλίχθηκαν στον χώρο του ξενοδοχείου και οδήγησαν στην ανθρωποκτονία του 69χρονου ξενοδόχου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με το απανθρακωμένο πτώμα ανδρός, που είχε βρεθεί την Παρασκευή (27.11.2020) το πρωί κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε χώρο ξενοδοχειακού καταλύματος στη Θήρα.

Η εξιχνίαση επετεύχθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, σε συνεργασία με προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, κατά την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και έπειτα από αυτοψία και συλλογή – αξιολόγηση των προανακριτικών δεδομένων, πρόεκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας (ανθρωποκτονίας) και ότι το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον 69χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Αξιοποιώντας τα προανακριτικά ευρήματα οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν προχθές το απόγευμα 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εξεταζόμενος για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ομολόγησε ότι το βράδυ της Πέμπτης τραυμάτισε θανάσιμα τον 69χρονο, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης και στη συνέχεια τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό.

Ο αλλοδαπός, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα συνελήφθη και κρατήθηκε διοικητικά, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό κατά συρροή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Νάξου».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version