“Οργάνωση” ενός διδάκτορα όπως όλα δείχνουν, η νεοναζιστική “Κρυπτεία”

“Οργάνωση” ενός διδάκτορα όπως όλα δείχνουν, η νεοναζιστική “Κρυπτεία”
Από την επίθεση στο σπίτι του Αφγανού μαθητή eurokinissi

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 48χρονος που συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης για τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχε αναλάβει η νεοναζιστική οργάνωση "Κρυπτεία" - Την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή- Εκείνος οικειοποιούνταν επιθέσεις κι άλλων για να μοιάζει η δράση του σε… κανονική οργάνωση.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 48χρονος που συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης για τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχε αναλάβει η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία» και την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή, ενώ μέχρι τότε κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Το συγκεκριμένο άτομο έπεσε στα χέρια των αντρών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Κρατικής Ασφάλειας κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία», είχε αναλάβει την ευθύνη για πλήθος επιθέσεων σε βάρος μεταναστών στην Αττική και στο περιστατικό της εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος των καταλυμάτων μεταναστών στην Μανωλάδα, τον περσινό Ιούνιο.

Πρόσθετα είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος της οικίας που διέμενε η οικογένεια του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν, το 2017, επειδή είχε γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εκείνου του έτους. Η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία» είχε αναλάβει επίσης τη ευθύνη για επιθέσεις σε βάρος καταλήψεων στα Άνω Πετράλωνα και στα Εξάρχεια.

Από την έως τώρα έρευνα όμως φαίνεται πως ο «αρχηγός» της «οργάνωσης» ήταν στην πραγματικότητα «αρχηγός» του εαυτού του.

Πέρα από δύο περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας και στου Φιλοπάππου, στα υπόλοιπα πιστεύουν οι Αρχές ότι πιθανόν άλλοι ακροδεξιοί τα έπραξαν και εκείνος έσπευσε να οικειοποιηθεί τις επιθέσεις αυτές και να αναλάβει την ευθύνη για να αποκτήσει «κύρος» έναντι των άλλων ακροδεξιών ομάδων και να δώσει την εντύπωση πραγματικής οργάνωσης.

Βεβαίως αυτό μένει να διαπιστωθεί από την κύρια Ανάκριση στην οποία έχει παραπεμφθεί η υπόθεση, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι διαστάσεις της δράσης του συγκεκριμένου ατόμου στον οποίο προσωποποιείται η «Κρυπτεία» και αν τυχόν προκύψουν ευθύνες και άλλων ατόμων.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όταν έκανε αίτημα να προσληφθεί ως καθηγητής ξένων γλωσσών στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, αυτό το αίτημα απορρίφθηκε γιατί πολύ απλά είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται γνωστές οι αποκρουστικές του πολιτικές πεποιθήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα