Πρόσφυγες προσπάθησαν να ταξιδέψουν από Σαντορίνη και Μυκόνο για άλλες χώρες της Ε.Ε.

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Συνελήφθησαν 50 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου-Επίσης, συνελήφθη ο διακινητής και κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε. συνελήφθησαν χθες σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά 50 πρόσφυγες, από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ και Σομαλία οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη ο 33χρονος Ιρανός διακινητής των αλλοδαπών. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 49 αλλοδαποί ηλικίας από 17 έως 54 ετών (32 άνδρες και 17 γυναίκες), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία και την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει μία 21χρονη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και την καθοδηγούσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, συνελήφθη μία 18χρονη αλλοδαπή, διότι μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: