Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης: "Ήρθα να πω πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω"

Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Κώστας Μπαρμπαρούσης φτάνει στο Εφετείο για να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Κώστας Μπαρμπαρούσης φτάνει στο Εφετείο για να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο βουλευτής της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούσης. Του επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ενώπιον των ανακριτριών, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, βρέθηκε ο κατηγορούμενος βουλευτής του κόμματος, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Με απόφαση των ανακριτών και του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με ποσό εγγύησης που ορίστηκε στις 20.000 ευρώ και  του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο βουλευτής που προσήλθε στις 08:00 στο Εφετείο, με εμφανώς ειρωνική διάθεση δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω».

Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της Χ.Α, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του κόμματος του, με εγκληματικές δραστηριότητες, τονίζοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί παραβατικές δραστηριότητες. Δήλωσε  ότι ένας άνθρωπος του χωριού, λέγοντας ότι τελειώσε το γυμνάσιο με 10 και ότι ενταχθηκε στο κόμμα της Χρυσής Αυγής , λόγω της αγάπης του για την Ελλάδα,

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του γγ της ΧΑ, βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, κατηγορούμενης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχαν «παγώσει» κατόπιν αιτήσεως εξαίρεσης των δικαστικών λειτουργών της υπόθεσης, που υπέβαλε ο Ν. Μιχαλολιάκος, η οποία, ωστόσο, απορρίφθηκε με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών.

SHARE:

24Media Network