Σκοπός ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη: Είδα το όπλο. Έπεσα κάτω να σωθώ

Σκοπός ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη: Είδα το όπλο. Έπεσα κάτω να σωθώ
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έπειτα από την επίθεση κατά πάσα πιθανότητα με αυτόματο όπλο το βράδυ της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν 4-5 πυροβολισμοί, ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν 30 άνθρωποι. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

'Είδα το σκάψιμο της βολίδας στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου'. Η συγκλονιστική μαρτυρία του σκοπού που βρέθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη

“Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Ήταν ψηλός, περίπου 1.85 ύψος. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ” δήλωσε στους συναδέλφους του ο αστυνομικός σκοπός που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

“Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα” προσθέτει ο ίδιος για την μαφιόζικη επίθεση που φαίνεται να είχε στόχο αστυνομικούς.

Ο ένοπλος δράστης που πυροβόλησε εναντίον του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη και όχι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προς τα οποία δεν υπήρχε οπτική κατά κανέναν τρόπο από το σημείο βολής.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά όπου εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες, και η προέκταση της οδού Μεταξά είναι η Διδότου όπου βρισκόταν ο σκοπός και σώθηκε ως εκ θαύματος.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πλησίασε στη γωνία, στόχευσε και πυροβόλησε πεζός, χωρίς να ανταποδώσει τα πυρά ο σκοπός, που έπεσε για να καλυφθεί και ενδεχομένως τον ένοπλο ανέμενε συνεργός με μοτοσικλέτα κάτι που εξετάζεται, ενώ αναλύονται καρέ-καρέ από την Αντιτρομοκρατική τα βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες της περιοχής.

Χτύπημα που θυμίζει «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρισκόταν πίσω από την τελευταία ένοπλη επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί σε βάρος της κλούβας της διμοιρίας των ΜΑΤ φέτος τον Ιανουάριο, αλλά και για το αντίστοιχο χτύπημα που είχε πραγματοποιήσει σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ την παραμονή των ευρωεκλογών, τον Μάιο του 2014.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις με πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα