Σπείρα ανηλίκων πωλούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία στην Ηλιούπολη

Σπείρα ανηλίκων πωλούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία στην Ηλιούπολη

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι, τρεις Έλληνες και δυο αλλοδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έξω από σχολεία

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, 5 ανήλικοι (τρεις Έλληνες 16, 16 και 17 ετών και δυο αλλοδαποί, 15χρονος Αιγύπτιος και ένας 17χρονος Αλβανός), για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε εξωτερικούς χώρους σχολικών συγκροτημάτων σε περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συγκρότησε ειδική ομάδα και κατάφερε να διακριβώσει τη δράση των συλληφθέντων και να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους.

Ύστερα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε εξωτερικό χώρο σχολικού κτιρίου στην Ηλιούπολη ο 17χρονος Αλβανός, τη στιγμή που πωλούσε ποσότητα κάνναβης στον 15χρονο Αιγύπτιο και στους δύο 16χρονους Έλληνες. Στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 17χρονος Έλληνας να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες από 6μήνου τουλάχιστον, προμηθεύονταν και διέθεταν προς πώληση ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης σε ανήλικους μαθητές σχολείων, κυρίως γύρω από σχολικά συγκροτήματα, στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Στην κατοχή τους καθώς και από έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 94 γραμμαρίων και 3 ζυγαριές ακριβείας. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Ανακριτικό Τμήμα Ανηλίκων.

SHARE:

24Media Network