Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τηλεοπτικού παραγωγού που ασελγούσε σε ανήλικες και τραβούσε βίντεο

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τηλεοπτικού παραγωγού που ασελγούσε σε ανήλικες και τραβούσε βίντεο
ΕΛ.ΑΣ.

Προηγήθηκε καταγγελία μίας 22χρονης, σύμφωνα με την οποία, μία από τις αδελφές της έλαβε e-mail που περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη. Ο αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 62χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού και παραγωγού τηλεοπτικών εκπομπών σε περιφερειακά κανάλια, για τα αδικήματα: α) γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους συμπληρώνοντας τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση, β) κατάχρηση ανηλίκων συμπληρωσάντων τα δεκατέσσερα έτη, κατ’ εξακολούθηση και γ) πορνογραφία ανηλίκων.

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του κατηγορούμενου μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και 27210-44602 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 12:00 ώρα της 14.3.2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε βάρος του κατηγορούμενου σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία μίας 22χρονης Ελληνίδας που ζει και εργάζεται αυτή την εποχή στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την οποία, μία από τις δύο αδελφές της, έγινε αποδέκτης e-mail, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Το κορίτσι ενημέρωσε την αδελφή της που κατήγγειλε το γεγονός στις Αρχές και άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι».

Ο δράστης από το 2015 ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια και τραβούσε βίντεο με τις πράξεις του. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και οι τρεις αδελφές που δεν γνώριζε μέχρι σήμερα η μία για την άλλη ότι είχαν πέσει θύματα του ίδιου ανθρώπου που εκμεταλλεύτηκε την φιλία με τον πατέρα τους για να τις προσεγγίσει. Οι πράξεις αυτές σε βάρος τους είχαν γίνει την χρονική περίοδο 2015-2019 στην Λακωνία.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, στην Αττική όπου ζει μόνιμα πλέον ο κατηγορούμενος, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός συνήθιζε να συστήνεται ως «δάσκαλος» που το χρησιμοποιούσε σαν διακριτικό τίτλο για να συνοδεύει το όνομά του, στους τίτλους των εκπομπών του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 CD, 7 φορητοί σκληροί δίσκοι, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης “usb” και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας, καθώς θεωρείται πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network