Στην ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας

Στην ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας
Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα Eurokinissi

Ολοκληρώνεται σταδιακά ο κύκλος της προανάκρισης από το Ανθρωποκτονιών για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας. Καταθέτει η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Γιουχαΐσματα από τους συγκεντρωμένους.

Στην τελική πράξη του δράματος οδεύει σταδιακά η πολύκροτη υπόθεση των τριών παιδοκτονιών στην Πάτρα από την ίδια τους την μητέρα, όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας.

Στις 12 το μεσημέρι, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου πέρασε την πόρτα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Ασφάλεια Αττικής για να καταθέσει εκ νέου όσα γνωρίζει για την υπόθεση, αφού ειδικά στην περίπτωση θανάτου του βρέφους της οικογένειας, της μικρής Ίριδας, ήταν παρούσα.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μπήκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ από την πίσω πλευρά, ενώ κατά την άφιξή της υπήρξαν και κάποια γιουχαΐσματα.

Σταδιακά ολοκληρώνεται ο κύκλος της προανάκρισης από το Ανθρωποκτονιών για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας, που σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών αποδίδονται ξεκάθαρα σε βίαιη ενέργεια και συγκεκριμένα σε ασφυκτικό θάνατο και ενδεχόμενως έως την Παρασκευή να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και σχετικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται πως χθες παραδόθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, το πόρισμα από τους ιατροδικαστές Νίκο Καλογρηά και Νίκο Καρακούκη, για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της Τζορτζίνας.

Στο πόρισμα έχουν ενταχθεί και οι εξίσου ενδελεχείς εκθέσεις των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αντίστοιχα και όπως έχει προαναφερθεί από αυτά προκύπτει, ότι στην μεν τοξικολογική εξέταση δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή τοξικές ουσίες που προκάλεσαν θάνατο, στις ιστολογικές όμως προέκυψε πλήθος ευρημάτων που σε συνδυασμό με τα νεκροτομικά ευρήματα και μέσω της εξαίρεσης άλλων πιθανοτήτων, οδήγησαν στην εξήγηση του βασανιστικού θανάτου που υπέστησαν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Πέρα από τα ευρήματα των ηπατικών αλλοιώσεων και του πνευμονικού οιδήματος και στα δύο παιδιά (Μαλένα και Ίριδα), στην Ίριδα που είχαν οι επιστήμονες και τον εγκέφαλο, εντόπισαν και αιμορραγικές διηθήσεις, επίσης συμβατές με υποξία.

Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η υποξία από τυχόν παθολογικά αίτια, άρα εφόσον δεν προκλήθηκε από δηλητηρίαση, θεωρείται πως ο θάνατός τους ήταν ασφυκτικός.

Πρόσθετα, στο πανάκι υπήρχαν ευρήματα, όπως και κακώσεις στα χείλη και στο στόμα, που αποδεικνύουν ότι το βρέφος της οικογένειας, η μικρή Ίριδα, υπέστη απόφραξη των αεροφόρων οδών με αυτό, ενώ στην Μαλένα ενδεχομένως η ίδια πράξη έγινε με γυμνό χέρι, καθώς έφερε εκδορές στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα