Στις 17 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική επίθεση στη Μανωλάδα

Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η δίκη των δραστών της ένοπλης επίθεσης εναντίων μεταναστών στην Μανωλάδα.Συγκέντρωση μεταναστών έξω από τα δικαστήρια,Παρασκευή 6 ιουνίου 2014 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η δίκη των δραστών της ένοπλης επίθεσης εναντίων μεταναστών στην Μανωλάδα.Συγκέντρωση μεταναστών έξω από τα δικαστήρια,Παρασκευή 6 ιουνίου 2014 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Διακόπηκε μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας η δίκη

Την προσεχή Τρίτη θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013, όπου κατηγορούνται τέσσερα άτομα.

Την Πέμπτη κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, αλλοδαπός εργάτης γης, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των μεταναστών, που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, δυο από τους επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ ο τρίτος πυροβόλησε σε ευθεία βολή. Επίσης, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών γης.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπήρξε ένταση όταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγόρησε συνηγόρους πολιτικής αγωγής για εκβιασμό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιδράσουν έντονα, λέγοντας πως πρόκειται για επίθεση λάσπης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας δεκάδες άτομα, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με διακοπές και δρακόντεια μέτρα άρχισε η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

SHARE:

24Media Network