Στις 17 οι συλλήψεις κυκλώματος με πλαστά ασφαλιστήρια

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ- ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαπατούσε πελάτες σχετικά με ασφαλιστήρια συμβόλαια για οχήματα, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Στους 17 οι συλληφθέντες

Δεκαεπτά άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος που διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει παράνομη «ασφαλιστική» εταιρεία και, σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, ασφαλιστικούς πράκτορες και διαμεσολαβητές, εξέδιδαν πλαστά ασφαλιστήρια και συμβόλαια αστικής ευθύνης σε ιδιοκτήτες οχημάτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μεταξύ των δεκαεπτά συλληφθέντων είναι και ένας 40χρονος αστυνομικός - είχε ρόλο ασφαλιστικού διαμεσολαβητή -, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Σε βάρος του, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα και κατηγορούνται άλλα δεκατέσσερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 42χρονος αρχηγός της οργάνωσης συνέστησε, τον Οκτώβριο του 2012, μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα στην περιοχή Ζωγράφου Αττικής.

Η εταιρεία αποτελούσε υποκατάστημα μητρικής εταιρείας, που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπός του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, φερόταν ότι είχε συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία στη Βουλγαρία, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία δε συνέβη ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη φάκα κύκλωμα για απάτες με ασφαλιστήρια: Είχαν συστήσει μαϊμού εταιρεία - Δώδεκα συλλήψεις

SHARE:

24Media Network