Συμμορίες ληστών “χτυπούσαν” σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική

Συμμορίες ληστών “χτυπούσαν” σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική
shutterstock

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες-Εξιχνιάσθηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών σε οικίες

Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε Αλβανοί, μέλη των οργανώσεων. Συγκατηγορούμενός των δραστών τυγχάνει ένας ακόμα Αλβανός, έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, αποκαλύφθηκε η δράση, από τις αρχές Φεβρουαρίου, δύο εγκληματικών οργανώσεων με διαρκή δράση, τα μέλη των οποίων διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες. Πεδίο δράσης ήταν περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και γειτονικών νομών.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους.

Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα τρία “επιχειρησιακά” τους αυτοκίνητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 33 περιπτώσεις κλοπών και τριών ληστειών από οικίες. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα