Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση πανευρωπαϊκού κυκλώματος ναρκωτικών. Δεκαπέντε συλλήψεις μέχρι στιγμής

Τουλάχιστον επί έναν χρόνο φέρεται να έχει δραστηριοποιηθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλο και οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης χασίς από την Αλβανία, στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε χώρες της Κεντρικής, της Δυτικής Ευρώπης ακόμα και της Σκανδιναβίας.

Οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν την δράση του κυκλώματος επί σειρά μηνών και χθες πραγματοποίησαν οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Ζάκυνθο, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές Αρχές, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της οργάνωσης (Έλληνες και Αλβανοί) και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα 700 κιλών κάνναβης, που τελικό προορισμό είχε χώρες της χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
 

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα και φορτηγά διεθνών μεταφορών στα οποία είχε μεταφορτωθεί η ποσότητα και ήταν έτοιμη για να φύγει. Ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος είναι Έλληνας, ενώ ανάμεσα στα μέλη είναι και άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες.

Αναλυτική και επίσημη παρουσίαση για όλες τις πτυχές της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί αύριο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

SHARE:

24Media Network