Συνελήφθη αστυνόμος για "προστασία" σε "στούντιο μασάζ". Ζητούσε έως και 10.000 ευρώ

ΑΘΗΝΑ-Αστυνομικά μέτρα για την ασφάλεια του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μαξίμου.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πριν ακόμα αρχίσει να λειτουργεί το "στούντιο", ο ιδιοκτήτης του δεχόταν εκβιασμό από αξιωματικό της ΕΛΑΣ

Χρηματικά ποσά μέχρι και 10.000 ευρώ, με καταληκτική συμφωνία τα 5.000 ευρώ το μήνα, ζητούσε αστυνόμος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του, απο την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», πριν ακόμα αυτό λειτουργήσει σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία του ιδιώτη, ο οποίος ήθελε να ανοίξει το «στούντιο» και ήταν αποδέκτης του εκβιασμού από τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 34χρονος αστυνόμος Β, μέσω ενός επίσης 34χρονου ιδιώτη φίλου του, ήρθε σε επαφή με τον παθόντα, από τον οποίο ζήτησε αρχικά 2.500 ευρώ το μήνα για «προστσία» στο «στούντιο μασάζ» που επρόκειτο αυτός να ανοιξει. Στην πορεία, όμως, τα ποσά άλλαξαν, και με διάφορες προφάσεις και απειλές, κλιμακώθηκαν από 3.700 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα.

Μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά στα 5.000 ευρώ κάθε μήνα, αλλά εν τω μεταξύ το θύμα του εκβιασμού κατέφυγε στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. και στήθηκε η παγίδα στον αστυνόμο. Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Ακολούθως, ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον αστυνόμο, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο συλληφθείς αξιωματικός, στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα 1.000 ευρώ. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο συνεργός του κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Απο την Αστυνομία υπενθυμίζεται οτι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών διαφθοράς, στην Αστυνομία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 - 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network