Συνελήφθη δραπέτης ληστής που είχε πάρει όμηρο τον πεθερό του Γιώργου Δώνη

Συνελήφθη δραπέτης ληστής που είχε πάρει όμηρο τον πεθερό του Γιώργου Δώνη
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Πρόκειται για σκληρό κακοποιό που ήταν δραπέτης από το 2019 όταν και παραβίασε την άδεια του-Είχε καταδικασθεί με πάνω από έναν αιώνα φυλακή και ήταν ένας εκ των δραστών που είχαν ρημάξει στις ληστείες οικίες στην Κηφισιά το 2012 και είχαν πάρει όμηρο τον πεθερό του προπονητή Γιώργου Δώνη προκαλώντας σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και τραυματισμούς

Στα χέρια της Αστυνομίας και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο στο Κορωπί, έπεσε ένας 43χρονος Αλβανός. Πρόκειται για παλιό γνώριμο των Αρχών, σεσημασμένο και πολύ σκληρό και επικίνδυνο κακοποιό ο οποίος ήταν δραπέτης των Φυλακών από το 2019 όταν και παραβίασε την άδεια του και δεν επέστρεψε ξανά πίσω.

Ο ίδιος ήταν μέλος της συμμορίας που το 2012 είχε σκορπίσει τον τρόμο με τις βίαιες ληστείες του σε οικίες στην Κηφισιά και ήταν ένα εκ των δραστών που είχαν πάρει όμηρο τότε τον πεθερό του προπονητή Γιώργου Δώνη, όταν είχαν εισβάλει στο σπίτι του, προκαλώντας σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Μάλιστα χρησιμοποίησαν σαν ασπίδα τον πεθερό του προπονητή και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό. Ο δράστης είχε καταδικασθεί με περισσότερο από έναν αιώνα φυλακή…

Για την υπόθεση, αναφέρει σχετική επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 21-6-2021 στο Κορωπί, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 43χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόδραση κρατουμένου, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, και παράβαση του Νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 21-6-2021 εντοπίσθηκε ο 43χρονος από περιπολούντες αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε στην περιοχή του Κορωπίου και στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν τράπηκε σε φυγή, πλην όμως σε κοντινή απόσταση κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με 11 φυσίγγια, 2 μαχαίρια και 3 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον στερείτο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κρωπίας όπου διαπιστώθηκε ότι από την 12-10-2019 ήταν δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, στο οποίο δεν επέστρεψε μετά από τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Στο ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης εξέτιε ποινή κάθειρξης μετά από καταδικαστική απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 101 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία από κοινού, αρπαγή από κοινού, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη κλοπή και απάτη από κοινού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα