Συνελήφθη ένας ακόμη από τους καταζητούμενους εκβιαστές των λαϊκών αγορών

Μικροπωλητές στις παράγκες τους στο πανηγύρι του Ευαγγελισμού την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, στα Ρόγγια Τρικάλων.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Μικροπωλητές στις παράγκες τους στο πανηγύρι του Ευαγγελισμού την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, στα Ρόγγια Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Οι αδίστακτοι κακοποιοί εκβίαζαν μικροπωλητές υπαίθριων αγορών (θρησκευτικά πανηγύρια, παραδοσιακά παζάρια κλπ), σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τους οποίους εισέπρατταν διαφορά χρηματικά ποσά για παροχή «προστασίας»

Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Αττικής έπεσε και το έκτο μέλος σπείρας εκβιαστών που αναζητείτο με ένταλμα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, όταν εξαρθρώθηκε η υπόλοιπη σπείρα που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους οποίους εκβίαζαν έναντι χρηματικών ποσών για «προστασία».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 27χρονο Ουκρανό, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Κατά την περσινή επιχείρηση της Αστυνομίας είχαν συλληφθεί πέντε Ρομά, μέλη της σπείρας. Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές της Κάτω Αχαΐας, της Αμαλιάδας, του Βόλου, του Άργους, του Ηράκλειου Κρήτης, της Χαλκίδας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί εκβίαζαν μικροπωλητές υπαίθριων αγορών (θρησκευτικά πανηγύρια, παραδοσιακά παζάρια κλπ), σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τους οποίους εισέπρατταν διαφορά χρηματικά ποσά για παροχή «προστασίας». Είχε προηγηθεί καταγγελία τότε, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες, με τη χρήση βίας, όπλων και απειλών για απαγωγές μελών οικογενειών, απαιτούσαν και λάμβαναν εκβιαστικά χρηματικά 100 - 200 ευρώ, από μικροπωλητές με νόμιμη άδεια, προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, απαιτούσαν επίσης εκβιαστικά από ομάδα μικροπωλητών, την καταβολή 1.000 ευρώ, για κάθε υπαίθρια αγορά, όπου επρόκειτο να ασκήσουν την εμπορική δραστηριότητα τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο των απειλών και εκβιασμών, προκειμένου οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές να ενδώσουν στις παράνομες απαιτήσεις τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.

SHARE:

24Media Network