Συνελήφθη επίορκος υπάλληλος του ΟΓΑ για απάτη σε βάρος αναπήρων και χρηματισμό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Ο 56χρονος δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης των θυμάτων που εξαπάτησε, λόγω αναρμοδιότητας. Ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ’ όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες

Συνελήφθη την Τρίτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ένας 56χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για την επιτροπή. Για το λόγο αυτό έλαβε αρχικά το ποσό των 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα ελάμβανε μετά την έκδοση της σύνταξης.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, ο 56χρονος δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν στο Γραφείο Αποθήκης του Αρχείου του ΟΓΑ στο Περιστέρι, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ’ όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.

Προχθές το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Ο επίορκος δημόσιος υπάλληλος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

SHARE: