Συνελήφθη ληστής που “χτυπούσε” τράπεζες, σουπερμάρκετ και φαρμακεία

Συνελήφθη ληστής που “χτυπούσε” τράπεζες, σουπερμάρκετ και φαρμακεία
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο δράστης-Τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα σε πυλωτή πολυκατοικίας και τον συνέλαβαν

Συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για ληστείες κατά συρροή, για απείθεια, για ψευδή κατάθεση και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Ο συλληφθείς, πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου, είχε γίνει αντιληπτός να κινείται ύποπτα στον αύλειο χώρο πολυκατοικίας στο Μοσχάτο και σε γενόμενο έλεγχο αστυνομικών, αντιστάθηκε, τράπηκε σε φυγή και εν συνεχεία ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου – Ταύρου για να οδηγηθεί στη συνέχεια στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθη.

Ο 34χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και σουπερμάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν στα καταστήματα, φορώντας είτε κουκούλα, είτε χειρουργική μάσκα και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί από το Νοέμβριο του 2019, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 4 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, 4 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε σουπερμάρκετ, μία ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο και ακόμη μία ταχυφαγείο.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και πρόσφατα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα