Συνελήφθη μετανάστης που φέρεται να προκάλεσε τον εμπρησμό στη Σάμο

Συνελήφθη μετανάστης που φέρεται να προκάλεσε τον εμπρησμό στη Σάμο
Φωτο αρχείου Eurokinissi

Συνελήφθη ένας Σύρος μετανάστης, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις μετανάστες που παρέμεναν υπό εξέταση για τον εμπρησμό κοντά στο ΚΥΤ Σάμου.

Μετά τα περιστατικά της Μόριας ακολούθησε ο εμπρησμός όπως αποδείχτηκε κοντά στο ΚΥΤ Σάμου. Από την Αστυνομία είχαν προσαχθεί αρκετά άτομα και υπό εξέταση παρέμεναν τρεις που συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των Αρχών.

Όπως κατέληξαν οι έρευνες, ένας εξ αυτών και συγκεκριμένα ένας μετανάστης από την Συρία, συνελήφθη, κατηγορούμενος για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη Αφρικανός μετανάστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και του φυσικού αυτουργού του εμπρησμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, της Ασφάλειας Σάμου, οι εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιώντας ηχητικά και γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποκινούσαν άλλους αλλοδαπούς στη διάπραξη έκνομων ενεργειών, που σχετίζονται με την πρόσφατη πυρκαγιά πλησίον του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα