Συνελήφθησαν πορτοφολάδες - Έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο και στο Μετρό

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αφαιρούσαν πορτοφόλια κυρίως από τουρίστες και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ.Εξετάζεται η συμμετοχή τους σε σωρεία υποθέσεων, ενώ παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Συνελήφθησαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, τρεις Ρουμάνοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε μεγάλο αριθμό κλοπών πορτοφολιών, κυρίως από τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα (31, 25 και 22 ετών αντίστοιχα) οι οποίοι εντοπίστηκαν με βάση την χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής της Ακρόπολης, όπου σημειώνονται κλοπές, καθώς και την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη δημιουργία profilling των δραστών, οι οποίοι κινούνταν ως ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών.

ADVERTISING

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον τοπικό σταθμό Μετρό Ακρόπολη, αφού προηγουμένως είχαν διαπράξει κλοπή πορτοφολιού σε βάρος τουρίστα, το οποίο στη θέα των αστυνομικών που τους προσέγγισαν, απέρριψαν στο έδαφος. Το αφαιρεθέν πορτοφόλι, που περιείχε ταξιδιωτικά και προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον παθόντα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ότι ενέχονται σε σωρεία περιστατικών κλοπών, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network