Συνήγορος Φιλιππίδη: Δεν έχω εικόνα για το τι γίνεται με την έκδοσή του

default image

Τι γίνεται με την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας. Δεν έχει εικόνα, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Στον “πάγο” φαίνεται πως βρίσκεται η έκδοση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι συνελήφθη ο ‘Άγγελος Φιλιππίδης στις 11 Ιανουαρίου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα επίκειται, ενώ το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον κύριο Φιλιππίδη για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Και όλα αυτά αν και έχουν περάσει 9 ημέρες από τη σύλληψη του. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, κάνει τα σενάρια που θέλουν καθυστέρηση στην έκδοση του εντείνονται, ώστε να ελεγχθούν οι όποιες αποκαλύψεις του, καθώς η υπόθεση δανείων του Τ.Τ έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις  και ο κύκλος ονομάτων που εμπλέκονται γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος.

Τη στιγμή όμως που εκτιμάται ότι είναι θέμα ημερών η έκδοσή του στην Ελλάδα, το τοπίο είναι ακόμα θολό καθώς σε επικοινωνία που είχε το NEWS 247 με τον δικηγόρο του Θανάση Βαρλάμη, εκείνος δεν έχει εικόνα για το πως εξελίσσεται η έκδοση του πελάτη του στη χώρα μας.

Όπως μας είπε “Δεν έχω ιδέα τι γίνεται, δε γνωρίζω κάτι παραπάνω”.

Οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες αναμένουν έγραφα σχετικά με την υπόθεση που αριθμούν 120 σελίδες, ενώ μεταφράζονται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και θα παραδοθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος ο Άγγελος Φιλιππίδης έχει δηλώσει ότι παραιτείται από κάθε διεκδίκηση και ζητά να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα.

Μάλιστα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι για την έκδοση του κ. Φιλιππίδη, η Τουρκία ζητά ως αντάλλαγμα την έκδοση του Τούρκου κατασκόπου που συνελήφθη στη Χίο.

Εν τω μεταξύ, νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να συμπληρώσουν το παζλ του μεγάλου σκανδάλου.

Δεκατέσσερις ακόμη περιπτώσεις δανειοδοτήσεων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών και με παραγγελία του προέδρου της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, αναμένεται να γίνουν φύλλο και φτερό, προκειμένου να διαπιστωθούν ποιες από αυτές συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι τρεις περιπτώσεις δανείων για τις οποίες καταλογίζονται ευθύνες στις διοικήσεις του Τ.Τ. από το 2006 ως το 2012, πρωτίστως στον πρώην διοικητή του, Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε επιχειρηματίες, που εμπλέκονται στην υπόθεση, αφορά μέρος της συνολικής ζημιάς της περιουσίας της Τράπεζας, που από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 346.904.467 ευρώ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το ζεύγος Γριβέα

Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τα ίχνη του ζεύγους Γριβέα- Βάτσικα, το οποίο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οι αρχές ερευνούν τα ηλεκτρονικά ίχνη που αφήνουν οι μετακινήσεις του ζεύγους σε χώρες που δεν έχουν υπογράψει το διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα