Συνολικά 10 συλλήψεις από τον εξωτερικό χώρο της υπό κατάληψη Πρυτανείας

Συνολικά 10 συλλήψεις από τον εξωτερικό χώρο της υπό κατάληψη Πρυτανείας
Κατάληψη στο κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Στο κτίριο έχουν αναρτηθεί πανό με συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας ζητά η εισαγγελία από την ΕΛ.ΑΣ. Με επιστολή τους οι «Πυρήνες» προειδοποιούν πως «έχουμε πόλεμο»

Να εφαρμοστεί ο νόμος και να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε ό,τι αφορά την συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ έχει ζητήσει από τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από την πρώτη στιγμή, χθες, που εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έγγραφο των Πρυτανικών Αρχών με το οποίο ενημερωνόταν η Εισαγγελία για την κατάληψη και δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου να λήξει, δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Αμέσως εισαγγελέας μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο και διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Ο εισαγγελέας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Σήμερα, εστάλη νέα παραγγελία, αυτή τη φορά εγγράφως, προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων η εφαρμογή της Αυτόφωρης διαδικασίας. Η κατάληψη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ αυτής που έγινε συνέλευση των καταληψιών στην Πρυτανεία, παρέμεναν συγκεντρωμένα 150 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ανάψει ακόμα «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης προς την ΕΛ.ΑΣ. για επέμβαση, ωστόσο ουσιαστικά όποιος βγαίνει συλλαμβάνεται με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης. Χθες συνελήφθησαν τρεις και σήμερα συνελήφθησαν 7 άτομα. «Η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου και ο επαναπροσδιορισμός του ως εστία αντιπληροφόρησης, είναι μια χειρονομία απελευθέρωσης, μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης», περιγράφουν μεταξύ άλλων σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα έγκλειστα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την κατάληψη της Πρυτανείας.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, τα χακί και τα γκλοπ της καταστολής είναι η προέκταση της υποκρισίας της αριστερής ευαίσθητης ρητορείας. Η προοδευτική υπόσχεση για απόσυρση της κατασταλτικής μηχανής των ΜΑΤ, κάπου χάθηκε στο δρόμο, ανάμεσα σε φιλολογικά τσάγια καθηγητών και ακαδημαϊκών κύκλων και Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Καλύτερα, για να ξεκαθαρίζει από νωρίς η ομίχλη των ψευδαισθήσεων», συμπληρώνουν και αποκαλούν τους εαυτούς τους εχθρούς της δημοκρατίας και προειδοποιούν, πως «έχουμε πόλεμο». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα