Ταυτοποιήθηκαν 13 Αφγανοί και μία Ιρανή για τα επεισόδια στην Μόρια

Επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόρια
Επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόρια EUROKINISSI

Δύο γυναίκες, οι οποίες, κατά τα επεισόδια στη Μόρια, συνεπλάκησαν με αστυνομικό, μεταξύ των ταυτοποιημένων ατόμων. Γιατί κατηγορούνται

Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης 14 αλλοδαποί, 11 άνδρες και 3 γυναίκες (13 Αφγανοί και μία Ιρανή), για συμμετοχή σε επεισόδια και έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα πριν μία εβδομάδα στη Λέσβο.

Το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου στο Κ.Υ.Τ. της Μόριας Λέσβου, συγκεντρωμένα άτομα – αλλοδαποί απέτρεψαν την καθιερωμένη διανομή φαγητού σε λοιπούς διαμένοντες στην εγκατάσταση, προκαλώντας εντάσεις που αποκλιμακώθηκαν με την άμεση επέμβαση αστυνομικών.

Ακολούθησε συγκέντρωση στην περιοχή του Καρά – Τεπέ στη Μυτιλήνη και πορεία επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, με απώτερο προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά το χρόνο της πορείας, τα ταυτοποιημένα άτομα, μαζί με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες κ.ά αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Στα ταυτοποιηθέντα άτομα, περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, οι οποίες, κατά το χρόνο των περιστατικών, συνεπλάκησαν με αστυνομικό. Πρόκειται για τις γυναίκες που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο να συμπλέκονται με αστυνομικό και η μία γυναίκα να κρατάει την λαβή του όπλου του. Όσον αφορά το αν στοιχειοθετείται απόπειρα αρπαγής οπλισμού από τον αστυνομικό, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει και θα το αξιολογήσει ο Εισαγγελέας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία - που υποβάλλεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης - περιλαμβάνει τα αδικήματα της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες, Μόρια, επεισόδια, Πρόσφυγες
SHARE: