Θεσσαλονίκη : Χειροπέδες σε νταντά για κακοποίηση νηπίου

Θεσσαλονίκη : Χειροπέδες σε νταντά για κακοποίηση νηπίου

Πώς ανακάλυψαν οι γονείς ενός κοριτσιού 19 μηνών ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με την 62χρονη νταντά

Για κακοποίηση ενός νηπίου 19 μηνών ελέγχεται μία 62χρονη νταντά στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε με χειροπέδες μετά από την μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ο πατέρας του παιδιού, που τυγχάνει να είναι δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τους γονείς, το κοριτσάκι το τελευταίο δίμηνο παρουσίαζε αντικοινωνική συμπεριφορά. Τους χαστούκιζε χωρίς λόγο, αρνούνταν πεισματικά να αλλάξει πάνα κλαίγοντας αδικαιολόγητα ενώ παρατήρησαν ότι είχε σχεδόν καθημερινά εκδορές-νυχιές στο σημείο των ισχύων, πάνω από τους μηρούς.

Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τι συνέβαινε όταν έλειπαν, αφήνοντας ένα κινητό τηλέφωνο στο δωμάτιο της μικρής, το οποίο ηχογραφούσε. Η νταντά ακουγόταν να λέει εκφοβιστικά "Θα έρθουν οι μύγες. Ξέρεις πως κάνουν οι μύγες", με το κοριτσάκι να απαντάει ουρλιάζοντας "Φύγε" ενώ δεν δίσταζε να το βρίζει και να το χτυπάει.

Επακόλουθο ήταν να καταφύγουν στην αστυνομία, όπου υπέβαλαν μήνυση, με την 62χρονη να συλλαμβάνεται, να οδηγείται στον εισαγγελέα και να αφήνεται ελεύθερη, καθώς στη δικογραφία δεν είχε συμπεριληφθεί η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία επιβεβαίωσε την ύπαρξη εκδορών στο σώμα του παιδιού.

Να σημειωθεί ότι η νταντά υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πατέρα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Δικηγόρων. "Με μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ξαναπήραν δακτυλικά αποτυπώματα και αφού έλεγξαν ότι δεν είμαι καταζητούμενος και με φωτογράφησαν σαν κοινό εγκληματία με άφησαν ελεύθερο", περιγράφει στην αναφορά που υπέβαλε στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβασή του.

Πληροφορίες από voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE: