Θεσσαλονίκη: Έκαψαν αυτοκίνητα Τούρκων διπλωματών

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν αυτοκίνητα Τούρκων διπλωματών
Voria

Οι άγνωστοι εξαπέλυσαν εμπρηστική επίθεση στα τουρκικά διπλωματικά αυτοκίνητα με διαφορά δέκα λεπτών ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Για "απαράδεκτες και ανεύθυνες ενέργειες" κάνει λόγο το ΥΠΕΞ.

Μία αρκετά περίεργη διπλή εμπρηστική επίθεση τόσο για την χρονική συγκυρία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας όσο και για τον στόχο και τον τόπο που επιλέχθηκε από άγνωστους δράστες, έχει αναλάβει να διερευνήσει η Κρατική Ασφάλεια, στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα διερευνώντας με προσοχή κάθε πιθανότητα ως προς τα κίνητρα και την προέλευση των δραστών.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά πιθανόν με περιέλουση σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με πινακίδες ξένης αντιπροσωπείας, που ανήκε σε διοικητικό υπάλληλο της Παρευξείνιας Τράπεζας, επί της οδού Χάλκης, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε δύο παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα που επίσης καταστράφηκαν.

Λίγα λεπτά μετά, σημειώθηκε και δεύτερη εμπρηστική επίθεση σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με πινακίδες διπλωματικού σώματος που χρησιμοποιούσε χαμηλόβαθμος υπάλληλος του τουρκικού διπλωματικού σώματος, επί της οδού Καλλιδοπούλου, με αποτέλεσμα επίσης να επεκταθεί η φωτιά και να καταστραφούν ακόμη δύο παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Και τα δύο αυτοκίνητα που έγιναν στόχοι αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, ανήκουν στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τα συγκεκριμένα περιστατικά.

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες και ανεύθυνες ενέργειες

Ως «απαράδεκτες και ανεύθυνες ενέργειες» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη καταδικάζοντάς τες «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο». Πρόκειται για εμπρηστικές επιθέσεις που προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.

Οι ενέργειες αυτές «είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους» τονίζει το ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα