Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη τζιχαντιστής της Al Nusra σε δομή προσφύγων

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη τζιχαντιστής της Al Nusra σε δομή προσφύγων
Σύλληψη τζιχαντιστή από την αστυνομία Eurokinissi

Πρόκειται για 33χρονο από την Συρία σε βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ολλανδία για συμμετοχή στην Al Nusra.

Συνελήφθη την Τετάρτη σε δομή φιλοξενίας προσφύγων της Θεσσαλονίκης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ένας 37χρονος τζιχαντιστής από την Συρία, που ζούσε εκεί ως πρόσφυγας.

Η σύλληψή του έγινε κατόπιν εκτέλεσης διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Ολλανδίας σε βάρος του, για τρομοκρατία και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Al –Nusra» στη Συρία, παρακλάδι της «Al-Qaeda», αλλά και για διακίνηση μεταναστών.

Ο 37χρονος εισήλθε στην χώρα μας στις 4 Οκτωβρίου 2018 από τις τουρκικές ακτές στην Σάμο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δομή στις Θερμοπύλες από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε μεταφερθεί στην δομή της Βόλβης, όπου ζούσε μόνος του. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, δύο φορές είχε κάνει αίτημα για παροχή ασύλου στην χώρα και και δύο φορές αυτό είχε απορριφθεί ενώ βρισκόταν σε διαδικασία προσφυγής.

Πλέον κρατείται και δρομολογούνται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην χώρα που τον καταζητεί, ενώ δεν έχει προκύψει έως τώρα να είχε ενεργή δραστηριότητα εντός της χώρας μας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα