Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος μαστροπείας - Είχαν στήσει πρακτορείο συνοδών

Φωτό αρχείου

Το κύκλωμα έπειθε γυναίκες από την Ρωσία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία να εργαστούν στο «γραφείο» και μετά από τηλεφωνικά ραντεβού της μετέφερε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε υπόθεση μαστροπείας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 58 και 49 ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμη μελών που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «Μαστροπείας κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν και εντάχθηκαν κατά περίπτωση σε συμμορία, που σκοπό είχε την προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών, κυρίως, γυναικών, στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και τον επακόλουθο προσπορισμό εισοδήματος.

ADVERTISING

Για την επιτέλεση του σκοπού της συμμορίας, δύο εκ των μελών (ένας 35χρονος και μία συνομήλικη του γυναίκα) προχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών στην Αθήνα, το οποίο διατηρούσε σχετική ιστοσελίδα, ενώ μία άλλη γυναίκα – μέλος του κυκλώματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο της τηλεφωνήτριας, απαντούσε σε σχετικές κλήσεις που αφορούσαν στον καθορισμό των ερωτικών ραντεβού.

Επιπλέον, προέκυψε ότι μία ακόμη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, προσέλκυε γυναίκες από την Ρωσία, την Μολδαβία και την Ουκρανία, οι οποίες θα εργάζονταν ως εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα, ενώ οι δύο συλληφθέντες εκτελώντας χρέη οδηγού, μετέφεραν τις γυναίκες σε προκαθορισμένα από το πρακτορείο ραντεβού.

Απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο παράλληλων οργανωμένων επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν οι οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα σε σχετικές συναντήσεις τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα και τα αυτοκίνητα, ενώ σε βάρος των προαναφερόμενων γυναικών βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία Περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.

SHARE:

24Media Network