Σύλληψη μάρτυρα ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη για τη μικρή Άννυ

Σύλληψη μάρτυρα ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη για τη μικρή Άννυ
Στιγμιότυπο από την έισοδο της πολυκατοικίας στην οδό Μιχαήλ Βόδα 73 όπου ζούσε ο 27χρονος Βούλγαρος ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία της 4χρονης κόρης του Άννυ, την δευτέρα 4 Μαΐου 2015. Λίγο πριν από τη σύλληψη του πατέρα, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε αίμα σε δείγμα από το διαμέρισμα. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Η μάρτυρας έπεσε σε αντιφάσεις προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέα. Πρόκειται για τη γυναίκα που φέρεται ότι φιλοξένησε τον κατηγορούμενο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα

Ένταση προκλήθηκε στο Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εικάζεται η υπόθεση της μικρής Άννυς, όταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Στογιάκα Μίντσεβα) η οποία φέρεται ότι φιλοξένησε τον κατηγορούμενο Νικολάι, το διάστημα που φέρεται να προχώρησε στην ανθρωποκτονία. Εισαγγελέας ζήτησε να διωχθεί για ψευδορκία.

Η μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ύστερα από αίτημα του συνηγόρου της μητέρας Δημήτρινα Μπορίσοβα, ο οποίος και την εντόπισε. Η ίδια ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, οπότε και την ενημέρωσε ο δικηγόρος, δεν ήξερε τίποτα για τα όσα έχουν συμβεί. “Από τις 9 μέχρι 13 Απριλίου 2015 με είχε παρακαλέσει η μάνα του να φιλοξενήσω Νικολάι, σε σπίτι στην οδό Αχαρνών το οποίο νοίκιαζα σε μία Βουλγάρα η οποία εκείνη την περίοδο έλειπε”.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στις 9 Απριλίου 2015 έδειξε το διαμέρισμα στο Νικολάι και του έδωσε κλειδιά, καθώς και ότι εκείνο το διάστημα έμενε εκεί ακόμα ένας συμπατριώτης της.

Πρόεδρος: Πως το θυμάστε;

Μάρτυρας: Το είχα γράψει σε ένα χαρτί και το θυμάμαι.

Πρόεδρος: Σας πήρε μια άγνωστη και σας είπε να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχθήκατε;

Μάρτυρας: Το δέχθηκα τι να κάνω; Εγώ του βρήκα δουλειά και από ότι ξέρω, είχε πάει.

Πρόεδρος: Σας ζήτησε μάνα του για συγκεκριμένο διάστημα;

Μάρτυρας: Μου είχε πει για τέσσερις πέντε μέρες. Το λόγο δεν τον ξέρω που μου ζήτησε να τον φιλοξενήσω ούτε που έμενε πριν και τι έκανε. Αυτό είχε συμβεί και με άλλους συμπατριώτες μου.

Η κατάθεση της προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από όλους τους παράγοντες της δίκης, με την εισαγγελέα να ζητά τη σύλληψη της για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς υπήρξαν πολλές αντιφάσεις. Ειδικότερα, αν και αρχικά υποστήριξε ότι φιλοξένησε το Νικολάι από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου , στη συνέχεια υποστήριξε πως εκείνες είχε πάει στο Λουτράκι στις 11 και 12 Απριλίου 2015 και όταν επέστρεψε στις 12 Απριλίου το απόγευμα είχε εκείνος φύγει.

Πρόεδρος: Πότε επιστρέψατε από Λουτράκι;

Μάρτυρας: 11-12 Απριλίου πήγα στο Λουτράκι και γύρισα Κυριακή Πάσχα και δεν ήταν εκεί.

Πρόεδρος : αρχικά μας είπατε ότι τον φιλοξενήσατε 9 με 13 και εν συνέχεια λέτε ότι είχε φύγει 12; Για θυμηθείτε παρακαλώ!

Μάρτυρας: Εγώ ξέρω ότι γύρισα μεσημέρι του Πάσχα και μπορεί το απόγευμα να είχα πάει στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών  και μου είπε ο άλλος που έμενε εκεί ότι ήρθε και έφυγε( σσ  ο Νικολάι).  Τώρα ο άλλος που έμενε εκεί  είναι στη Βουλγαρία.

Πρόεδρος: έμενε όλες τις ημέρες σπίτι ή έφευγε;

Μάρτυρας: είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι έμενε.

Πρόεδρος: μάθατε αν έμενε όλες τις ώρες ;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αν είχε φέρει κι άλλους θα μου το είχα πει. Μετά εξαφανίστηκε και εγώ πριν από δέκα μέρες έμαθα ότι είναι κρατούμενος.

Εισαγγελέας: Σας πλήρωσε;

Μάρτυρας: Δε του ζήτησα εγώ λεφτά αλλά εκείνος μου έδωσε 10 ευρώ

Σε ερωτήσεις του Σταύρου Γεωργίου γιατί αρχικά του είπε ότι δεν γνώριζε τον Νικολάι, η μάρτυρας υποστήριξε ότι της έδειξε την φωτογραφία του από το κινητό δεν τον αναγνώρισε ωστόσο μετά είδε φωτογραφίες του στο Ίντερνετ και κατάλαβε ότι ήταν αυτός. Στη συνέχεια, ο συνήγορος ζήτησε να διωχθεί η μάρτυρας ως ύποπτη ψευδορκίας ενώ, η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα για τη σύλληψη της.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα