Το κατηγορητήριο του 29χρονου για τα τρομοδέματα

Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του  εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για την αποστολή εννέα βομβοδεμάτων κατηγορείται ο 29χρονος. Τα οκτώ εντοπίστηκαν πριν καταλήξουν στους παραλήπτες τους, ενώ αναλυτική περιγραφή δίνεται για αυτό που κατέληξε στο Λουκά Παπαδήμο

Εννέα συνολικά βομβοδέματα κατηγορείται ότι απέστειλε ο 29χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί για αυτά την Τρίτη ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο νεαρός φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2016. Στις ενέργειές του συγκαταλέγεται τόσο το τρομοδέμα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το Μάιο του 2017, αλλά και ακόμη εννέα που επιχειρήθηκε να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου σε διάφορους στόχους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, “έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο”.

Μάλιστα, κατά την κατηγορία, ο λόγος που ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχασε τη ζωή του ήταν το γεγονός ότι “η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα”.

Τα οκτώ δέματα

Τα υπόλοιπα τρόμο-δέματα φέρονται -κατά το κατηγορητήριο- να εντοπίστηκαν από τις αρχές μετά το αντίστοιχο που είχε αποσταλεί στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, φέρεται από τις δικαστικές αρχές να τα κατασκεύασε και να τα ταχυδρόμησε, όμως τελικά εντοπίστηκαν πριν φτάσουν στους παραλήπτες τους. Πρόκειται για οκτώ συνολικά πακέτα που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής, στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, και για τα οποία ο 29χρονος κατηγορείται πως προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Δικαιοσύνη, Παπαδήμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βομβιστής Παπαδήμου: Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο 29χρονος

Επίθεση στον Παπαδήμο: Την Τρίτη απολογείται ο 29χρονος

Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 29χρονος βομβιστής

SHARE:

24Media Network