Βίντεο: Η έφοδος των κομάντο του λιμενικού για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων

Βίντεο: Η έφοδος των κομάντο του λιμενικού για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων

Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών πραγματοποίησε τρεις εφόδους στην Αχαρνών, στην Πατησίων και στην Καλλιθέα "ξηλώνοντας" πολυμελές κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων.

Πολυμελές κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων, με τα οποία προμήθευε υπηκόους τρίτων χωρών έναντι χρηματικής αμοιβής, εξάρθρωσε την Πέμπτη κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε τρεις διαδοχικές επιχειρήσεις στην Αχαρνών, στην Πατησίων και στην Καλλιθέα. Αξιοποιώντας πληροφορίες των Τμημάτων Ασφαλείας τόσο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όσο και του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, η «ΟΕΑ 1», όπως είναι η κωδική ονομασία της, προχώρησε, παρουσία εισαγγελέα, στη σύλληψη 18 αλλοδαπών (17 Σύροι κι ένας Αιγύπτιος).

Σε έρευνα στην περιοχή της Αχαρνών, στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης ως φερόμενος εγκέφαλος οργάνωσης που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατασχέθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του Σώματος πληθώρα πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες και διαβατήρια διαφόρων χωρών), 12 κινητά τηλέφωνα, που φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις παράνομες αγοροπωλησίες, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σε παράλληλη επιχείρηση, συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή των Πατησίων αλλοδαπός ο οποίος κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και έγγραφα του Δημοσίου, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα κι εξοπλισμός για τη δημιουργία και εκτύπωσή τους.

ADVERTISING

Οι έξι συλληφθέντες πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής. Στο πλαίσιο των ίδιων πληροφοριών, σε τρίτη επιχείρηση από λιμενικούς, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την αγοραπωλησία των πλαστών εγγραφών, στην περιοχή των Αχαρνών συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα, για τα οποία κινήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, καθώς οι επτά από αυτούς στερούνταν νομιμοποιητικών έγγραφων, ενώ οι δύο κατείχαν πλαστά έγγραφα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιμενικό Σώμα
SHARE:

24Media Network