Βουλγαρία: Συνελήφθη Έλληνας κακοποιός για τριπλό φονικό στη Θάσο το 2001

Βουλγαρία: Συνελήφθη Έλληνας κακοποιός για τριπλό φονικό στη Θάσο το 2001
Άνδρας με χειροπέδες, Αρχείο Eurokinisi

Στη Βουλγαρία συνελήφθη ο διαβόητος Έλληνας κακοποιός, Ανδρέας Χτενάς που κατηγορήθηκε για τριπλό φονικό της Θάσου το 2001.

Με απόλυτη μυστικότητα και με πληροφορίες που έδωσαν Έλληνες αστυνομικοί, οι αρχές της Βουλγαρίας συνέλαβαν το Σάββατο (3/10) σε μια πόλη της γειτονικής χώρας τον Ανδρέα Χτενά που κατεζητείτο για το τριπλό φονικό της Θάσου και άλλη μια ανθρωποκτονία, το 2001.


Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, καθώς είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση από το καλοκαίρι του 2018 και ενώ υπέβαλε έφεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης για την καταδίκη του. Πλέον, δρομολογείται η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, που θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο 62χρονος Χτενάς ήταν ο βασικός κατηγορούμενος για την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα τριπλή δολοφονία που αποκαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου 2001 στο εξοχικό του 48χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση στην Καλλιράχη της Θάσου με θύματα τον ιδιοκτήτη, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Γιώργο Χαλκίδη και τον φίλο τους εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κυριάκο Αθανασά.

Όλοι είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο στήθος και στο κεφάλι, δυο ημέρες νωρίτερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα