Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Η 16χρονη κόρη της ξεσπά έναν χρόνο μετά τη δολοφονία

Η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη που βρήκε τραγικό θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα των περασμένο Ιανουάριο

Η μικρότερη κόρη της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία δολοφονήθηκε στη λίμνη Τριχωνίδα, έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για πρώτη φορά για την μητέρα της και για τα όσα ακούστηκαν γι' αυτήν.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από τον τραγικό θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στη λίμνη Φωτμού και η 16χρονη κόρη της για πρώτη φορά "'έσπασε" τη σιωπή της και μίλησε για τη μητέρα της.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα πώς πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός και η μητέρα της δεν είναι πια κοντά της. «Είναι σαν να είναι εδώ μαζί μου, τη νιώθω κοντά μου», είπε.

Η μικρότερη κόρη της Ειρήνης Λαγούδη, κάνοντας μια αναδρομή στα περσινά Χριστούγεννα και στις διακοπές που πέρασαν μαζί στην Αθήνα είπε ότι τίποτα δεν έδειχνε ότι την απασχολούσε κάτι. Ήταν πρόσχαρη, ζωντανή, με πάρα πολύ καλή διάθεση και με πολύ θετική ενέργεια.

«Δεν είχα παρατηρήσει τίποτα. Ήταν όπως πάντα γελαστή, δυνατή και γεμάτη ενέργεια. Συζητούσαμε και κάναμε σχέδια. Μου έλεγε πώς ανυπομονούσε να τελειώσω το σχολείο, να πάμε στην Αθήνα, συζητούσαμε για τα φροντιστήριά μου, για πράγματα που είχαμε δρομολογήσει να κάνουμε», είπε.

Η 16χρονη αποκάλυψε ότι η μητέρα της είχε όνειρα για τα παιδιά της. Για εκείνη ονειρευόταν να περάσει στη Νομική και να μείνουν μαζί στην Αθήνα. Απαντώντας σε όσους ισχυρίστηκαν ότι η Ειρήνη Λαγούδη έπασχε από κατάθλιψη, ήταν κατηγορηματική: «Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η μητέρα μου και τον χορό της τον πήγαινε, συμμετείχε σε χορωδίες, πηγαίναμε μαζί σε εκδηλώσεις. Ήταν πάρα πολύ δυναμική σαν γυναίκα. Όταν πέθανε ο πατέρας μου πήρε τα ηνία και ανέλαβε τα πάντα, πάλεψε. Δε θα τα παρατούσε τώρα που το ξεπεράσαμε όλοι και προσπαθούσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας», είπε.

Στόχος τώρα της μικρής κόρης της Ειρήνης είναι να περάσει στη Νομική Αθηνών, ένα όνειρο που είχε και η μητέρα της.«Πιστεύω ότι θα χαρεί από εκεί ψηλά. Θα τα καταφέρω και θα τα καταφέρω για εκείνην», είπε.

Αναφερόμενη στον θείο της είπε ότι αν δεν ήταν εκείνος, τότε δε θα μπορούσαν να προχωρήσουν με τα αδέλφια της. Εκείνος είναι που την στηρίζει όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά και είναι ο άνθρωπος που παλεύει για να λάμψει η αλήθεια για τον θάνατο της μητέρα της.

Η κοπέλα μίλησε και για την τελευταία φορά που είδε τη μητέρα της. «Την είδα το Σάββατο, μόλις είχα ξυπνήσει, ήταν ευδιάθετη, μου είπε θα πάει να κάνει κάτι δουλειές και θα γυρίσει. Αργότερα μιλήσαμε στο τηλέφωνο για να της πω ότι θα μείνω σε μια φίλη μου και μου είπε ότι θα τα λέγαμε όταν γύρναγε σπίτι. Ήταν όπως ήταν πάντα. Μου είπε ότι θα πήγαινε να πάρει γλυκά για τη γιορτή του αδελφού μου, ότι θα κανόνιζε κάποια πράγματα για το μνημόσυνο της γιαγιάς μου, θα μιλούσε με κάποιους από τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και θα έκανε δουλειές στο σπίτι», είπε.

Το απόγευμα όταν είδε ότι η μητέρα της δεν είχε γυρίσει στο σπίτι και δεν είχε επικοινωνήσει ανησύχησε και άρχισε να της τηλεφωνεί. Το βράδυ ειδοποίησε τον θείο της και ξεκίνησε η προσπάθεια για να τη βρουν. «Ανησυχούσα γιατί δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Έβλεπα αστυνομικούς να ψάχνουν το σπίτι, μια ένταση και δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Τα είχα χάσει», είπε.

Την απόλυτη κατάρρευση την ένιωσε όταν ενημερώθηκε ότι η μητέρα της είναι νεκρή.

«Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα, ότι είχε συμβεί κάποιο δυστύχημα, κάτι τέτοιο. Δεν πίστεψα ποτέ ότι η μητέρα μου αυτοκτόνησε. Την ήξερα, ήξερα τι άνθρωπος είναι και ήξερα ότι αυτό δε θα το έκανε ποτέ. Δε θα έβαζε τέλος στη ζωή της, αφήνοντας εμένα μόνη μου στον κόσμο σε αυτή την ηλικία. Είναι δολοφονία και θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι», είπε και κατέληξε: «Αυτό που συνέβη ήταν τραγικό. Πονάω πάρα πολύ για τον χαμό της μητέρας μου, μου λείπει ακόμα περισσότερο. Προσπαθώ να της μοιάσω στον τρόπο που αντιμετώπιζε τις καταστάσεις, είχε περάσει σχεδόν τα ίδια με μένα, είχε χάσει τους γονείς της, όπως κι εγώ και προσπαθώ να το αντιμετωπίζω, όπως εκείνη. Ήταν παράδειγμα για μένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δολοφονία Λαγούδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Λαγούδη: Ο δικηγόρος αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τον θάνατό της

Υπόθεση Λαγούδη: Ο άγνωστος εμπρηστής και οι αποκαλύψεις της έκθεσης αυτοψίας

Δολοφονία Λαγούδη: "Εξιχνιάστηκε η υπόθεση" σύμφωνα με δικηγόρο της οικογένειας

SHARE:

24Media Network