Ζάκυνθος: Ένοχος ο πατροκτόνος – Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών

Ζάκυνθος: Ένοχος ο πατροκτόνος – Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε ο 27χρονος από τη Ζάκυνθο, που σκότωσε τον πατέρα του με καραμπίνα τον Μάιο του 2018, συγκλονίζοντας με τις λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας που υποστήριξε ότι βίωναν ο ίδιος, η μητέρα και τα αδέλφια του επί χρόνια.

Ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο στον 27χρονο πατροκτόνο της Ζακύνθου, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια εκείνος κακοποιούσε τον ίδιο την μητέρα του και τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή είναι επτά χρόνια για τη δολοφονία και από έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Από την ποινή θα αφαιρεθεί ο ένας χρόνος που ο 27χρονος ήταν προφυλακισμένος, ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε και τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

Στον 27χρονο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δρόστη, καθώς και της ομολογίας του εγκλήματος από τον νεαρό.

Συγκλονιστική η τελευταία μέρα της δίκης

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του νεαρού, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία διαπράχθηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι εν βρασμώ ψυχής. Όπως ανέφερε, από τις καταθέσεις των δύο μικρότερων αδελφών του δράστη, δεν προκύπτει σεξουαλική ή άλλη κακοποίηση, ενώ φαίνεται πως είχαν ειλικρινή αγάπη στο πρόσωπό του. Έκανε ακόμη λόγος για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδομούν τους ισχυρισμούς του νεαρού.

«Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» είπε χαρακτηριστικά.

Ως κίνητρα του δράστη παρουσίασε την ντροπή, την απόρριψη, τον εξευτελισμός και την άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του νεαρού.

«Το μίσος είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να τον εκτελέσει με τη χαριστική βολή που σμπαράλιασε το κεφάλι του θύματος», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι μετά τη δολοφονία ο νεαρός προχώρησε και στην ηθική εξόντωση του θύματος.

Ο 27χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για αγανάκτηση για όσα βίωνε ο ίδιος, η μητέρα του και τα αδέλφια του. “Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας, δεν ενδιαφερόταν για κανέναν” είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι ο πατέρας του τον είχε βάλει ακόμη και να ζητιανεύει, ενώ περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο τον εκβίαζε να έρθει και αυτός σε ερωτική συνεύρεση με την μικρή του αδελφή, την οποία όπως υποστήριξε, βίαζε το θύμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα