Ζευγάρι διακινούσε κοκαΐνη μέσα σε μπουκαλάκια για παυσίπονα

Ζευγάρι διακινούσε κοκαΐνη μέσα σε μπουκαλάκια για παυσίπονα

Για να μη γίνει αντιληπτό το ζευγάρι διακινούσε λίγες-λίγες τις ποσότητες μέσα σε μπουκαλάκια από αναβράζοντα παυσίπονα

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ηγετικών στελεχών κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης οδήγησε η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων, έναν 49χρονο και την 48χρονη σύντροφό του, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη Ελλήνων 31 και 50 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, έπειτα από την εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Δίωξης, σχετικά με οργανωμένο κύκλωμα κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, ο 49χρονος να προμηθεύει με ποσότητα κοκαΐνης έναν 31χρονο.

Ο 31χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ένας 50χρονος, το οποίο ακινητοποιήθηκε και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,6 γραμμαρίων, ενώ ο 50χρονος απέρριψε κατά τη στιγμή του ελέγχου ένα μικρόδεμα κοκαΐνης βάρους 0,3 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τις Αρχές μπορεί να συνελήφθησαν με μικροποσότητες, ωστόσο όμως διακινούσαν συνολικά και κατά τη διάρκεια της δράσης τους μεγάλες ποσότητες, με την διαφορά ότι για να μην γίνονται αντιληπτοί τις εμπορεύονταν, τις συσκεύαζαν και τις διακινούσαν λίγες-λίγες κάθε φορά αυτές τις ποσότητες και μέσα σε μπουκαλάκια από αναβράζοντα παυσίπονα.

Ο 49χρονος και η 48χρονη σύντροφός του, οι οποίοι παραλάμβαναν, αποθήκευαν και διακινούσαν τις κατεχόμενες από το κύκλωμα ποσότητες κοκαΐνης, συνελήφθησαν μετά την προαναφερόμενη αγοραπωλησία, ενώ στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κοκαΐνης, ναρκωτικά δισκία, πλαστικά φιαλίδια φαρμακευτικού σκευάσματος εντός των οποίων απέκρυπταν και μετέφεραν τις ποσότητες κοκαΐνης, 54.050 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και 6 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE: