Εισαγγελική έρευνα για κατηγορούμενους σε υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν κριθεί τοξικομανείς

Εισαγγελική έρευνα για κατηγορούμενους σε υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν κριθεί τοξικομανείς
Δικαστική αίθουσα sooc

Πραγματογνωμοσύνες για κατηγορούμενους σε υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν κριθεί ως τοξικομανείς με αποτέλεσμα να "πέσουν" ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές.

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν πραγματογνωμοσύνες που αφορούν σε τοξικομανείς κατηγορούμενους, μετά από σειρά αναφορών, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να ερευνηθεί κατά πόσο ευσταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρίας Γκανέ, προκειμένου να ερευνηθούν περισσότερες από 100 εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης από το έτος 2020 έως σήμερα.

Όπως αναφέρεται, οι εκθέσεις αυτές βεβαιώνουν ότι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις ναρκωτικών είναι τοξικομανείς με αποτέλεσμα να “πέφτουν”, να τους αναγνωρίζονται δηλαδή ελαφρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα, ήδη φαίνεται πως εξετάζονται εκθέσεις τουλάχιστον δύο πραγματογνωμόνων που περιλαμβάνονται στον αντίστοιχο κατάλογο που διατίθεται στα δικαστήρια, και, όπως έχει καταγγελθεί, οι περισσότερες εκθέσεις που συντάσσουν περί της κατάστασης εθισμού των προσώπων απορρίπτονται από τα συμβούλια Εφετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα