Εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, προκαλώντας φθορές στον χώρο. Η απάντηση του ΟΠΑ.

Περίπου δεκαπέντε άτομα, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν, λίγο πριν από τις 11:00, στο γραφείο του πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι δράστες έγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους και προκάλεσαν φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο χώρο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ:

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα