Εκκένωση καταλήψεων σε Ζωγράφου και κέντρο

Εκκένωση καταλήψεων σε Ζωγράφου και κέντρο

Δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε εκκένωση καταλήψεων. Πρόκειται για την Βίλα Ζωγράφου και για το στέκι της Αλκιβιάδου, όπου φιλοξενούνται μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και 7 αντιεξουσιαστές απομακρύνθηκαν από τις δύο καταλήψεις σε Ζωγράφου και κέντρο. Οι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου θα φιλοξενηθούν σε κρατικές οργανωμένες δομές

Στην πρώτη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας, επί τη οδού Αλκιβιάδου, διέμεναν 127 πρόσφυγες. Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.  

Από την δεύτερη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα από την Βίλα Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν 7 Έλληνες, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.


Συγκεκριμένα, για τη Βίλα Ζωγράφου είχε υποβληθεί έγκληση από το δήμο, στον οποίο ανήκει το κτίριο, επειδή, όπως λέει, θέλει να το κάνει ωδείο, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και προορίζεται για τη στέγαση των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων.

 

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς από το πρωί γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα προς αλληλέγγυους, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, καθώς και ενίσχυση σε άλλα υπό κατάληψη κτίρια.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζονται και πορείες για το απόγευμα. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και για τη λήψη μέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα