Έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους φοιτητές

Έκκληση για βοήθεια στους πυρόπληκτους φοιτητές
Πυρκαγιά στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Eurokinissi

Το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου τονίζει ότι, λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού, υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες.

Στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις Βούτες θα παραμείνουν απόψε οι περίπου τριάντα φοιτητές που έχασαν τα πάντα, από την καταστροφική πυρκαγιά, στο χώρο του Πανεπιστημίου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του, το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου τονίζει ότι, λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού, υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες.

Καλούν δε όσους μπορούν και επιθυμούν να τα μεταφέρουν στο Γυμναστήριο.

Αύριο Δευτέρα, αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για να βρεθεί στον χώρο, να λάβει πλήρη γνώση για τις καταστροφές και να προεδρεύσει σε σύσκεψη με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, τον Περιφερειάρχη, αυτοδιοικητικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία και το Πανεπιστήμιο για την επόμενη της φωτιάς και καταστροφής, ημέρα.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή με πυροσβέστες να ελέγχουν όλους τους χώρους δεδομένου όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόσο ο πρύτανης Αχιλλέας Ζώρας αλλά και οι Ευριπίδης Κουκιαδάκης μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, «ο χώρος του Πανεπιστημίου πολλές φορές χρησιμοποιείται και από άτομα άστεγα. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για θύμα, αλλά έχουμε την υποχρέωση να ελέγξουμε όλους τους χώρους ώστε να είμαστε πλήρως ασφαλείς ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς ούτε έναν τραυματισμό ή κάποιο θύμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα