Εκλογές ΔΣΑ: Οι οκτώ υποψήφιοι μιλούν στο NEWS 24/7

Εκλογές ΔΣΑ: Οι οκτώ υποψήφιοι μιλούν στο NEWS 24/7

Για την επόμενη ημέρα στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, μιλούν οι οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι Δημ. Αναστασόπουλος, Δημ. Βερβεσός, Αγγ. Βρεττός, Χαρ. Κονδύλης, Μιχ. Καλαντζόπουλος, Θαν. Καμπαγιάννης, Αλεξ. Μαντζούτσος και Θ. Σοφός.

Μερικά εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, οι υποψήφιοι πρόεδροι μιλούν στο NEWS 24/7 για την επόμενη ημέρα.

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου περισσότεροι από 23.000 δικηγόροι καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας. Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν θα λάβει χώρα και δεύτερος γύρος, ο οποίος έχει προσδιοριστεί για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου, ή αν οι επικεφαλής του ΔΣΑ θα οριστούν με την πρώτη ψηφοφορία.

Οι οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ αναφέρονται στην επόμενη ημέρα, στους στόχους τους και τα ζητήματα που προέκυψαν μέσα από την πανδημία του Covid-19, είναι μεταξύ των θεμάτων που θέτουν επί τάπητος.

Δημήτρης Αναστασόπουλος – Με Το Δικηγόρο

Γυρίζουμε σελίδα

«Στις 28-29 Νοεμβρίου οι δικηγόροι καλούμαστε να κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την αλλαγή που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι. Στις επικείμενες εκλογές αναμετράται ο κόσμος της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της πελατειακής αντίληψης με τον κόσμο του εκσυγχρονισμού, της αξιοπρέπειας και της προόδου. Δυστυχώς, η τετραετία που πέρασε ήταν ένα συνεχές «πάρτυ» για την απερχόμενη διοίκηση, με διορισμούς φίλων και κολλητών στη Νομική Βοήθεια, στα Σωματεία, και αλλού. Είχαμε ένα Δ.Σ.Ημετέρων και όχι έναν ΔΣΑ. Η αναποτελεσματικότητα, δε, της νυν ηγεσίας στην πιο δύσκολο περίοδο για τους δικηγόρους είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Γι’αυτούς τους λόγους γυρίζουμε σελίδα. Ώστε να ανακτήσουμε το χαμένο μας κύρος, την αξιοπρέπεια μας και να εισέλθουμε δυναμικά στη σύγχρονη εποχή. Γυρίζουμε σελίδα ώστε ο ΔΣΑ να καταστεί επιτέλους θεσμικός σοβαρός συνομιλητής. Γυρίζουμε σελίδα ώστε να ανατάξουμε το επάγγελμα μας, υλοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας (www.metodikigoro.gr). Γυρίζουμε σελίδα ώστε να διασφαλίσουμε τη δικηγορική εργασία και τη δικηγορική αμοιβή».

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Δημήτρης Κ. Βερβεσός – Ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος

Να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον της δικηγορίας

«Την τετραετία που πέρασε, παρά τις αυξημένες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, λόγω της πανδημίας, επιτελέσαμε ένα σημαντικό έργο προς όφελος όλων των δικηγόρων. Η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, η ηλεκτρονική παρακολούθηση της ροής της μήνυσης, η ηλεκτρονική λήψη αποφάσεων, πρακτικών, πιστοποιητικών, ο απομακρυσμένος έλεγχος στα Κτηματολογικά Γραφεία αποτελούν πραγματικότητα και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Διευρύναμε τη δικηγορική ύλη με τη λήψη ένορκων βεβαιώσεων ενώπιον δικηγόρου, με τη συμμετοχή δικηγόρων στην έκδοση συντάξεων, με την έκδοση πιστοποιητικού βαρών στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία κλπ. Αναβαθμίσαμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συλλόγου προς τους συναδέλφους. Είμασταν καθημερινά παρόντες στα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Το έργο μας αυτό, η γνώση και η εμπειρία μας αποτελούν την παρακαταθήκη μας για τη συνέχεια. Να δημιουργήσουμε μαζί με τους συναδέλφους μας το μέλλον της δικηγορίας. Να επεκτείνουμε την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη. Να θεσπίσουμε ένα νέο Κώδικα Δικηγόρων, με μερική άρση των ασυμβιβάστων, με κατοχύρωση δικαιωμάτων συνεργατών δικηγόρων, με νέο πειθαρχικό δίκαιο. Να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ποιότητα της επαγγελματικής μας ζωής και την απονομή της Δικαιοσύνης και στηρίξουμε όλους όσους έχουν ανάγκη και ιδίως τους νέους και τις γυναίκες.

Οι δικηγόροι, στις 28 και 29 Νοεμβρίου και στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, ψηφίζουν δικηγορικά».

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Άγγελος Βρεττός – Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

Συγκρουόμαστε με την αδικία

«Οι βασικοί στόχοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων συνοψίζονται στο σύνθημά μας: «ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ». Όλη μας η δράση υπηρετεί τον σκοπό, οι αυτοαπασχολούμενοι με τα χαμηλά εισοδήματα και οι μισθωτοί δικηγόροι να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες όλου του λαού.

Η ψήφος στην Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων έχει αυτή τη δύναμη: είναι η ενίσχυση της φωνής και του αγώνα της πλειοψηφίας των δικηγόρων μέσα και έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο, στην πραγματικά προοδευτική κατεύθυνση: την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Έχει αποδειχτεί: η ελπίδα δε βρίσκεται σε «σωτήριες ηγεσίες», ούτε σε προτάσεις «εναλλακτικής» – «προοδευτικής» διαχείρισης, που τελικά υπηρετούν αποκλειστικά τις δικηγορικές εταιρείες και τα μεγαλογραφεία. Βρίσκεται στη συλλογική δράση, σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ- κυβερνήσεων, μαζί με τους συμμάχους μας: τους υπόλοιπους επιστήμονες και τον εργαζόμενο λαό».

Άγγελος Βρεττός EUROKINISSI

Χαράλαμπος Θ. Κονδύλης – Ανεξάρτητος υποψήφιος

Οι τρεις βασικοί άξονες των πρωτοβουλιών μας

«Το δικηγορικό επάγγελμα δοκιμάζεται έντονα καθώς το κύρος του δικηγόρου έχει τρωθεί, ενώ το κράτος συνεχίζει να αγνοεί τους δοκιμαζόμενους δικηγόρους για τους οποίους ουδεμία στήριξη δεν προσφέρθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας και των κλειστών Δικαστηρίων. Τα μειωμένα εισοδήματα έχουν οδηγήσει στο περιθώριο μεγάλο αριθμό συναδέλφων, ιδιαίτερα των νεότερων, οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί, και η γραφειοκρατία εμποδίζει διαρκώς την παραγωγικότητα του δικηγόρου.

Οι τρεις βασικοί άξονες των πρωτοβουλιών μας είναι 1) Η βελτίωση της καθημερινότητας του Δικηγόρου (ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, ταχύτερη εξυπηρέτηση του δικηγόρου στο Δημόσιο, στα Υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία με την καθιέρωση ξεχωριστών ραντεβού και σειράς προτεραιότητας και την προώθηση e-justice και ηλεκτρονικών καταθέσεων προκειμένου να ο δικηγόρος να μην σπαταλά παραγωγικό χρόνο εξαιτίας της γραφειοκρατίας)

2) Η προστασία των πιο αδύναμων και ευάλωτων δικηγόρων (προτάσεις για κατοχύρωση του θεσμού του συνεργάτη δικηγόρου και των δικηγόρων με μπλοκάκι, καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών)

3) Η διαρκής εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση των συναδέλφων»

Χάρης Κονδύλης hariskondylis.gr

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος – Συμμετέχουμε με τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο

Άμεσα τέλος στην απαξίωσή μας

«Στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, στον μεγαλύτερο Επιστημονικό Σύλλογο της χώρας, συγκροτήσαμε μετά από πολλά χρόνια, ένα Δικηγορικό- Δημοκρατικό – Προοδευτικό – Ενωτικό Σχήμα.

Μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.

Δικηγόροι όλων των γενεών συστρατεύονται σε αυτή την μάχη αξιών!

Προτεραιότητα μου αποτελεί η ανάκτηση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος και η ισχυροποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Πρέπει να δώσουμε άμεσα τέλος στην απαξίωσή μας!

Ένα ισχυρός δικηγορικός σύλλογος ενοχλεί την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία! Αποτελεί όμως πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και καταφύγιο των αδυνάμων.

Ζητώ την στήριξη των συναδέλφων μου για όσα έχω πράξει όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμενος με τα κοινά (ενδεικτικά ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού ΔΣΑ, θεσμοθέτηση άσκησης στα Δικαστήρια, δημιουργία help desk στον ΔΣΑ κλπ) , αλλά κυρίως επί τη βάσει ενός συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο έχω θέσει ήδη στη κρίση των συναδέλφων μου.

Καλώ όλους τους δικηγόρους των Αθηνών, στις επερχόμενες εκλογές να συμμετέχουν ενεργά και με την συμμετοχή τους να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Να αποφασίσουμε αν θέλουμε έναν Σύλλογο που θα παρεμβαίνει δυναμικά στις εξελίξεις, που θα διεκδικεί για τους δικηγόρους, χωρίς να διστάζει να συγκρουστεί με τις εκάστοτε εξουσίες.

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος

Θανάσης Καμπαγιάννης – Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

Ο Σύλλογος να γυρίσει στα χέρια των πολλών

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει ιστορία δημοκρατικών αγώνων. Την ιστορία αυτή την απέκτησε σπάζοντας από τον ελιτισμό και τον συντεχνιασμό. Όταν από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 και τη δεκαετία του ’60, οι δικηγόροι βρέθηκαν μπροστάρηδες στα μεγάλα κινήματα για την παιδεία και τη δημοκρατία. Από τότε πέρασαν πολλές δεκαετίες απαξίωσης και ηττών. Ο Σύλλογος αυτός δεν έπαψε όμως ποτέ να είναι δικός μας.

Ήρθε η ώρα ο Σύλλογος να γυρίσει στα χέρια των πολλών.

Στις 28-29 Νοέμβρη, να μιλήσει η γαλέρα της δικηγορίας. Να μιλήσουν οι μισθωτές και οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αυτοαπασχολούμενοι, τα μπλοκάκια και οι «συνεργάτες» που βγάζουνε τη λάντζα στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες. Να μιλήσουμε για τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας. Να μην αποφασίσουμε αυτό που θέλουν οι εργοδότες του κλάδου. Να μην αποφασίσουμε αυτό που θέλει η εκτελεστική εξουσία. Να πάψει ο Δικηγορικός Σύλλογος να είναι ένα θλιβερό εξάρτημα του Μέγαρου Μαξίμου.

Στις 28-29 Νοέμβρη, ψηφίζουμε για έναν Σύλλογο των αναγκών και των αγώνων μας».

Θανάσης Καμπαγιάννης

Αλέξανδρος Μαντζούτσος – Νέα Εκπροσώπηση – Έμπρακτα δίπλα στο Δικηγόρο

Να σταθούμε ως «ίσος προς ίσο» ενώπιον της πολιτείας

«Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με κραυγαλέο τρόπο τις παθογένειες της εκπροσώπησής μας σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Ακόμα και σε περίοδο καραντίνας ο δικηγόρος εξακολούθησε να θεωρείται από το κράτος ως προνομιούχος που δεν έχει ανάγκη καμίας στήριξης. Ο Σύλλογός μας μονίμως αργεί, στις περιπτώσεις που δεν είναι θεαματικά απών. Τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις, αντί να τις διαμορφώνει. Είμαστε στο 2021 και όμως η εικόνα, η νοοτροπία και το μοντέλο διοίκησης του ΔΣΑ θυμίζουν δεκαετία του ’80.

Προτεραιότητα της Νέας Εκπροσώπησης είναι η αποκατάσταση του θεσμικού, επαγγελματικού και κοινωνικού κύρους του δικηγόρου, ώστε να μπορούμε να σταθούμε ως «ίσος προς ίσο» ενώπιον της πολιτείας. Αν δεν αλλάξουμε πρώτα αυτό, παρέλκει κάθε άλλη συζήτηση, αφού ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν θα λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματά μας, όσο εύλογα και δίκαια κι αν είναι αυτά. Το δικηγορικό σώμα χρειάζεται διεκδικήσεις ουσίας με αξιοπρέπεια, όχι θεατρινισμούς, πυροτεχνήματα, ανακοινώσεις που γίνονται για τα μάτια του κόσμου και μένουν γράμμα κενό».

Αλέξανδρος Μαντζούτσος

Θεμιστοκλής Ι. Σοφός – Εργατικοί

Με γνώμονα την αναβάθμιση του κύρους του Δικηγορικού Λειτουργήματος

“Το πρόγραμμα της υποψηφιότητάς μας διαμορφώνεται με βασικό κριτήριο την ανάπτυξη και διευκόλυνση των εργασιών των Δικηγόρων με αξιοποίηση της τεχνολογίας, τη διεύρυνση της δικηγορικής ύλης, και την αναβάθμιση του κύρους του Δικηγορικού Λειτουργήματος. Εφαλτήριό μας είναι η ελεύθερη συνείδηση και εκπροσώπηση του δικηγορικού σώματος με γνώμονα την προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προτεραιότητά μας είναι η σύσταση δέκα διαρκών επιτροπών παρακολούθησης νομοθετικού έργου και άμεσης συμμετοχής σε αυτό 50 δικηγόρων ανά Επιτροπή ειδικά επιλεγμένων με κριτήρια εξειδίκευσης ανά δικαιϊκό κλάδο, η σύσταση διαρκούς επιτροπής σεμιναρίων επιμόρφωσης και η έκδοση ηλεκτρονικού ημερολογίου για όλες τις τροποποιήσεις για τη διαρκή ενημέρωση των δικηγόρων (e-Diary). Νέοι δικηγόροι ως ειδικοί επιστήμονες πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα βοηθού Εισαγγελέων και Ανακριτών Διαφθοράς του Ν. 4022/2011. Από τις βασικές μας καινοτομίες είναι ο σχεδιασμός ενός «σταθμού πρώτων νομικών βοηθειών» του Δ.Σ.Α., μια διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία μπορεί να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, που χρειάζονται νομική βοήθεια. Π.χ. μια κακοποιούμενη γυναίκα κατά τη στιγμή της κακοποίησής της, εισέρχεται σε εφαρμογή από το κινητό της, συνδέεται αυτομάτως μέσω του portal των δικηγορικών συλλόγων, με τον πρώτο διαθέσιμο, από τον κατάλογο, δικηγόρο, ο οποίος λαμβάνει αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και sms, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ευρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης ή διακινδύνευσης της ζωής της ή ότι τελεί σε κατάσταση ανάγκης παροχής νομικής βοήθειας.

Απαραίτητη είναι η θεσμοθέτηση «Επιθεωρητή δίκαιης δίκης», η σύσταση δικαστικού διερμηνέως για αλλοδαπούς κατηγορουμένους και η σύσταση διαρκούς επιτροπής μεταναστευτικού δικαίου. Στο πρόγραμμά μας είναι η σύσταση διαρκούς επιτροπής δικηγορικών εταιρειών σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Ε.Ε., και η σύσταση επιτροπής εποπτείας διαμεσολάβησης και διαιτησίας, μια διαρκής επιτροπή συνεργασίας με τη Διοίκηση των Δικαστηρίων. Έχουμε ήδη σχεδιάσει τη λειτουργία κεντρικής λεωφορειακής διαδρομής για την αποκλειστική εξυπηρέτηση Δικηγόρων. Κεντρικό πρόγραμμά μας είναι η ανάπτυξη των εργασιών των Δικηγόρων και η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης με γνώμονα την αναβάθμιση του κύρους του Δικηγορικού Λειτουργήματος”.

Θεμιστοκλής Ι. Σοφός

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version