Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος
Μητροπολίτης Δράμας Παύλος Eurokinissi

Εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Το σπουδαίο έργο και οι προσφορές του.

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα (02/05) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος.

Ο Μητροπολίτης Δράμας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα romfea, έχασε την μάχη με την ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Δράμας

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε. Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995. Ήταν διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Είχε πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Είχε λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα. Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016. Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός ιεράρχης, με σημαντικό έργο τόσο στην τοπική Εκκλησία όσο και για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα