Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή
Φωτογραφία αρχείου News 24/7

Φορώντας μάσκες και με αποστάσεις, εκπαιδευτικοί και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρομενοι ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) μαζί με Συλλόγους εκπαιδευτικών από την Αθήνα και φοιτητές, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που όπως λένε δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης, αλλά απαξιώνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο Σχολείο.

Περίπου 200 άτομα, κρατώντας πανό και πλακάτ, φορώντας μάσκες και φωνάζοντας συνθήματα βρίσκονται από τις 13:00 έξω από τη Βουλή, σε μια διαμαρτυρία διαφορετική από εκείνες πριν την κρίση του κορονοϊού.

Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν και συμβολική πορεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση της, η ΔΟΕ αναφέρει:

“Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε τον τρόπο να φέρει ένα ακόμα αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντίθετα, ορθώνει νέα εμπόδια στην προσπάθεια των παιδιών να μορφωθούν, χειροτερεύει τους όρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.

Πρόκειται για ενέργεια άκρως επιθετική. Κυβέρνηση και Υπουργείο εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία, για να περάσουν ριζικές αναδιαρθρώσεις που επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο έχουμε χρέος να αντιδράσουμε και να παλέψουμε με πολύμορφες δράσεις προκειμένου να αποσυρθεί”.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα