Εκπρόσωπος της Meridian Air Cargo στο NEWS 24/7: “To αεροσκάφος Antonov μετέφερε επικίνδυνα σέρβικα πυρομαχικά”

Εκπρόσωπος της Meridian Air Cargo στο NEWS 24/7: “To αεροσκάφος Antonov μετέφερε επικίνδυνα σέρβικα πυρομαχικά”
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με τον οperator της ουκρανικής Meridian Air Cargo, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το φορτίο του αεροσκάφους που έπεσε στην Καβάλα ήταν "επικίνδυνο" και συγκεκριμμένα πρόκειται για σερβικά πυρομαχικά. Ερωτηματικά προκύπτουν για τον τελικό προορισμό του

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov το βράδυ της Κυριακής (17/7) στην Καβάλα.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η λευκή ουσία που βρέθηκε στο σημείο καθώς και το φορτίο που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος (cargo). Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με τον οperator της ουκρανικής εταιρίας μεταφορών Meridian Air Cargo, Ντένις Μπογκντάρεβιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα επικίνδυνο φορτίο και συγκεκριμμένα σερβικά πυρομαχικά.

«Πρόκειται για 12 τόνους πυρομαχικών. Ήταν ένα cargo με επικίνδυνο φορτίο. Το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Σερβία με προορισμό το Αμμάν (της Ιορδανίας). Τα πυρομαχικά ήταν σερβικά, ενώ το δρομολόγιο που εκτελούσε το Antonov δεν σχετίζεται με την Ουκρανία ή τη Ρωσία. Ήταν και αυτό σερβικής μίσθωσης» είπε ο Μπογκντάρεβιτς.

Σε ερώτηση του NEWS 24/7 για το εάν έχει πληροφόρηση για το πλήρωμα απάντησε: «Δεν έχω ακόμα νέα από τους Έλληνες διασώστες για το πλήρωμα των οκτώ Ουκρανών που ήταν στο αεροσκάφος. Περιμένουμε κι εμείς να μάθουμε νέα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν μόνο άνδρες. Με τις ελληνικές αρχές έχω μιλήσει λίγο, κυρίως με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.»

Ερωτηθείς τέλος σε ποιον ανήκε το αεροσκάφος, ο Μπογκντάρεβιτς απάντησε «σε Ουκρανό ιδιώτη».

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Ερωτηματικά για τον τελικό προορισμό του

Σημειώνεται ότι τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Meridian Air Cargo επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ο οποίος έκανε λόγο για μεταφορά 11,5 τόνων στρατιωτικού υλικού.

Ο Στεφάνοβιτς ωστόσο δήλωσε διαφορετικό τελικό προορισμό για το μεταγωγικό Antonov και δη το Μπαγκλαντές, ενώ ο Μπογκντάρεβιτς είπε ότι το αεροσκάφος θα κατέληγε στο Αμμάν.

«Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ» ήταν η δήλωση Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα