ΕΛ.ΑΣ.:Σε εξέλιξη η άσκηση 'Tυφώνας'

Αστυνομία
Αστυνομία EUROKINISSI

Πρόκειται για άσκηση επί χάρτου και για συνέχεια των ασκήσεων που έχουν προηγηθεί με σενάρια χτυπημάτων από τζιχαντιστές στην Πρωτεύουσα και σε νευραλγικούς στόχους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση επί χάρτου «Τυφώνας» της ΕΛ.ΑΣ., για πρώτη φορά με την συμμετοχή όλων των υπουργείων της κυβέρνησης.

Η άσκηση εξετάζει σενάρια χτυπημάτων από τζιχαντιστές στην Πρωτεύουσα και σε νευραλγικής σημασίας στόχους και μέσω αυτής οι Αρχές προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα ταχείας απόκρισης σε περιστατικά αλλά και συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών και υπουργείων.

Ο στόχος είναι αφενός η εγρήγορση και αφετέρου η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων ώστε να αποκτηθεί μία λογική άμεσης συνεργασίας μεταξύ τους και αστραπιαίων αντανακλαστικών που θα ήταν απαραίτητη σε ένα απευκταίο τέτοιο ενδεχόμενο, για το οποίο αν και οι Αρχές δεν έχουν εικόνα έμπρακτης απειλής, οφείλουν ωστόσο να προετοιμάζονται διαρκώς σε σενάρια που αφορούν το σύγχρονο περιβάλλον απειλών για την κοινωνία, κάθε μορφής.

Η «καρδιά» της άσκησης επί χάρτου χτυπά στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στην Λ. Μεσογείων και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενώ αντίστοιχες ασκήσεις έχουν πραγματοποιηθεί ξανά το περασμένο φθινόπωρο και το καλοκαίρι και επί του πεδίου έχει γίνει αντίστοιχη άσκηση και στην Πάτρα.

SHARE:

24Media Network