Έλενα Ακρίτα για Σεφερλή: “Αστεία με βιασμούς; Αυτό είναι κακοποίηση”

Έλενα Ακρίτα για Σεφερλή: “Αστεία με βιασμούς; Αυτό είναι κακοποίηση”
Σεφερλής - Super Mammy ant1

Η Έλενα Ακρίτα μιλά για τον κακοποιητικό λόγο του Σεφερλή, αλλά και για τα όρια μεταξύ σάτιρας και κακοποίησης.

Η Έλενα Ακρίτα επέστρεψε για ακόμη μία εβδομάδα, με το 25ο επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7, Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο οποίο μιλά για τη δικαστική της διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή, ενώ αναφέρεται και στα όρια της σάτιρας, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν το καλλιτεχνικό περιεχόμενο πληγώνει δεν λέγεται σάτιρα, αλλά κακοποίηση.

“Χαρακτήρισα Πύρρειο νίκη την πρωτόδικη απόφαση που με καταδικάζει να πληρώσω 8 χιλιάδες ευρώ, από τις 100.000 ευρώ που ζήτησε ο Μάρκος Σεφερλής. Επιδικάζονται οι 8 χιλιάδες για το κείμενο και την κριτική που άσκησα στο είδος του θεάτρου που υπηρετεί. Η απόφαση είναι πρωτόδικη, θα πάω στο εφετείο και αν χρειαστεί, θα πάω στον Άρειο Πάγο και αν χρειαστεί θα πάω και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όλο αυτό έχει να κάνει με τον αντιρατσιστικό νόμο, έχει να κάνει με τη ρητορική μίσους σε μισογύνικο, σεξιστικό και ομοφοβικό επίπεδο. Και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθώ. Και δεν θα το κάνω για εμένα, θα το κάνω για όλους μας. Μήπως μπορέσουμε να αναπνεύσουμε ελεύθερα απ’ τη δυσωδία, είπε αρχικά η Έλενα Ακρίτα.

“Θα ήθελα να πω ότι η σάτιρα έχει όρια. Γιατί δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς ευπαθείς ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να τις χλευάζεις κατ’ αυτόν τον τρόπο και να μένεις στο απυρόβλητο. Γιατί ένα παιδί να πρέπει να δει στο θέατρο περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους; Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια αστεία. Η σάτιρα έχει όρια όταν πληγώνει. Η σάτιρα είναι ένα σπουδαίο όπλο. Οι καιροί αλλάζουν, τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκουν χώρο να πάρουν μια μικρή “ανασούλα”. Οι εποχές είναι άλλες”, συνέχισε η δημοσιογράφος.

Ενώ για το δικαιολογημένα αμφιλεγόμενο “Super Mammy”, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή στον ΑΝΤ1, η Έλενα Ακρίτα τόνισε:

“Ο Σεφερλής έκανε πρεμιέρα με ένα σήριαλ, που είναι η επιτομή της κακοποίησης και με αστεία για βιασμούς. Αυτά σε μία χώρα που οι γυναίκες φοβούνται να περπατήσουν τη νύχτα και που κρατούν στο χέρι τα κλειδιά τους για να τρέξουν να ανοίξουν την πόρτα οταν κάποιος βιαστής τρέχει κατά πίσω τους. Δεν είναι έτσι κ. Σεφερλή. Αστεία με βιασμούς κ. Σεφερλή είναι κακοποίηση”.

Τέλος, η δημοσιογράφος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και συγκεκριμένα στις οργανώσεις που συμπαραστάθηκαν στην ίδια στον δικαστικό της αγώνα. “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώνεις οι οποίες συμπαραστάθηκαν σε μένα και στις ιδέες μου για την υπόθεση της δίκης με τον Μάρκο Σεφερλή”, τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Κάνε subscribe στο Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο Spotify για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις πρώτος το επόμενο επεισόδιο που έρχεται κάθε Τετάρτη, αποκλειστικά από το NEWS 24/7.

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts, Google Podcasts.

Διάβασε την Έλενα Ακρίτα και στη στήλη της στο NEWS 24/7.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα